Ulepanne prolongeert titel Nederlandse Zeilschool Kampioen

Ulepanne Nederlandse Zeilschool KampioenAfgelopen weekend is op de Langweerder Wielen (NED) gestreden om al weer de 18de zeilschoolkampioenschappen. Maar liefst 60 boten van 11 zeilscholen uit heel Nederland streden om de titel. Na spannende voorselecties op zaterdag en finalewedstrijden op zondag won het A team van de Ulepanne voor de vierde keer op rij het kampioenschap. Het B team van de Ulepanne werd knap tweede en derde werd het A Team van Aquavitesse uit Bruinisse.

Dit fantastische resultaat is vooral te danken aan de trainingen en zeilwedstrijden om de Berenburg Cup, die instructeurs van de Ulepanne deze winter al weer voor de 13e keer organiseren. Door dit evenement hebben de afgelopen jaren heel veel Ulepanne instructeurs ervaring opgedaan met wedstrijdzeilen, en wordt er over de breedte hard gezeild. Het eerste weekend van de Berenburg Cup vindt eind oktober plaats en meer informatie over dit bijzonder(e) winterse zeilevenement is te vinden op www.berenburgcup.nl

Het individuele klassement over de resultaten op zaterdag werd gewonnen door het team van Walter-Melle van der Vegt. Walter-Melle won vorige winter de Berenburg Cup en heeft laten zien ook in een groot veld voorin te kunnen varen. Hij won zaterdag de eerste twee wedstrijden en werd daarna een keer vijfde. Richard Rot van Aquavitesse won op zaterdag ook twee wedstrijden en werd individueel tweede en Nik Petersen van de Ulepanne werd derde.

De zeilschoolkampioenschappen worden sinds 1994 begin oktober vanuit Langweer georganiseerd. Walter-Melle bedankte tijdens de prijsuitreiking Zeilschool ’t Garijp en de Koninklijke Watersportvereniging Langweer voor weer een schitterend kampioenschap.

Einduitslag Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2011:
1. De Ulepanne A, Balk 95 punten
2. De Ulepanne B, Balk 121 punten
3. Aquavitesse A, Bruinisse 196 punten

Meer informatie over de NZK is te vinden op www.zeilschoolkampioenschappen.nl

Tekst: Hylke Steensma

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: