Volvo Ocean Race teams hebben hun eerste krachtmeting achter de rug

Volvo Ocean Race krachtmetingAlle Volvo Ocean Race teams die deelnemen aan de 2011-2012 editie hadden vorig weekend een eerste krachtmeting in Alicante. Er waren geen punten te verdienen, maar de teams konden konden wel eens aftasten hoe goed ze ge-matched waren aan hun conculega's voordat ze aan de tocht van 39.000 zeemijl beginnen. Het hoofddoel was ook dat de teams bepaalde nood procedures een doornamen zoals man over boord, noodroer test en de stormzeilen wat zonlicht geven.

Team Sanya oefende ook de evacuatie dril waarbij schipper Mike Sanderson van boord werd gehaald. Mike had vorige week zijn appendix laten verwijderen, en het leek medisch gezien verstandiger om nog een beetje rust te genieten.

De beste start was voor de Kiwi boot Camper,maar de eerste boot over de finish was Telefónica, geschipperd door Olympisch goud medaillist Iker Martínez. Vervolgens zagen we Puma over de lijn komen gevolgd door Team Sanya met Bert Schandevyl (BEL) en Sander van der Borch (NED) aan boord.

Vanaf 29 oktober kunnen de echte punten verdiend worden.

www.volvooceanrace.com
Foto: PAUL TODD/Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: