Team Jurjen Feitsma wint Slag om Delft 2011

Slag om Delft 2011Zondag 9 oktober heeft in de Zuid-Kolk te Delft voor de zevende keer het Big Lift|TU Delft “Slag om Delft” matchrace evenement plaatsgevonden. Het jaarlijks terugkerende evenement, georganiseerd door de Delftse Studenten Wedstrijd Zeilvereniging Broach, beslaat een matchrace in de krappe hoek van het Rijn-Schiekanaal, genaamd de Zuid-Kolk.

Dit jaar namen negen sterke teams het tegen elkaar op in de J-22’s van de D.S.W.Z. Broach. Afgezien de verschillende windrichtingen, veroorzaakt door de gebouwen rondom het water, was er over een gebrek aan wind niet te klagen. De toeschouwers konden in de verwarmde tent het spektakel aanschouwen. Een spektakel in de breedste zin van het woord. De korte baan, sterke teams, een onduidelijke windpatroon en overal een stenenkade zorgden voor spannende races en een verdrievoudiging van de hartslag van de vlootcommissaris.

In totaal konden de deelnemers, achtervolgd door professionele umpires, 44 races varen. In de eerste ronde werd een Round Robin gevaren, waarbij alle deelnemers het één keer tegen elkaar opnamen. Vervolgens zeilden de beste vier teams in de halve finale om de finale plekken.

In de eerste halve finale versloeg het team van Jurjen Feitsma het team van Frans Hin. In de tweede halve finale versloeg het team van Tom van der Vecht het team van Dirk-Jan Korpershoek. In de daarop volgende kleine finale won het team van Frans Hin van het team van Dirk-Jan Korpershoek en eiste hiermee de 3e plek op.

In de finale versloeg het team van Jurjen Feitsma het team van Tom van der Vecht en was hiermee de winnaar van het BigLift|TU Delft “Slag om Delft” 2011 matchrace evenement.

Tekst: Erik-Jan van de Zande
D.S.W.Z Broach, Kolk-Commissie 2011

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: