Finale NK Teamzeilen voor Verenigingen - preview

NK TeamzeilenSerge Kats, Mandy Mulder, Merel Witteveen, Brecht van der Werf, Annemiek Bes, Peter Peet, Sven en Calle Coster, Enno Kramer, Ard Geelkerken, Renee Groeneveld, Janneke Hin en Mark Neeleman, allemaal tegen elkaar in een wedstrijdserie…kan dat?

Ja, dat kan in Rotterdam op 15 en 16 oktober in de Maashaven. En u kunt het zien vanaf een heuse tribune geplaatst op het dak van Brielselaan 69
Het is weer Finale NK Teamzeilen voor Verenigingen in de Maashaven in Rotterdam. Voor die finale hebben zich 16 verenigingen geselecteerd. Dat gebeurde 2 weken geleden in Lelystad, waarvan de 8 besten uit de Silverfleet nu worden toegevoegd aan de kwartfinalisten van 2010.

Wedstrijdleiders Ruud Ruiterman en Tim de Held zullen vooral de weersomstandigheden mee moeten hebben om het ambitieuze programma van meer dan 60 (zestig!) starts te kunnen realiseren. Hoewel ook voor dit jaar de vooruitzichten goed zijn, hopen zij niet te hoeven grijpen naar een ‘knock-out’ systeem maar naar een competitie waarin alle teams zo veel mogelijk varen.

Ook dit jaar worden de races weer gevaren in de MaxFun 25. Een team bestaat uit 2 boten, ieder bemand met 4 personen. De races zijn spectaculair omdat het twee tegen twee varen resulteert in een razendsnelle wisseling van decors. De boot die het laatst over de finish gaat bezorgt zijn team de nederlaag. Heel simpel voor het publiek, maar extreem ingewikkeld voor de zeilers. In feite komt dit zeilen neer op dubbel ‘matchracen’.

Uiteraard zijn er scheidsrechters op het water. Dit jaar is ISAF-specialist Bruce Hebbert ingevlogen als ‘chief umpire’. Met een selectie van Nederlandse ‘umpires’ staat dit team garant voor een messcherpe beoordeling van vaak complexe situaties.

Internationaal jurylid Frans Bolweg voorziet de races van deskundig commentaar, als altijd gebracht op de hem bekende humoristische, relativerende wijze.

Tekst:
J.M. Dutilh
KR&ZV de Maas

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: