Team Peulen opnieuw Nederlands Kampioen H-Boot

Team PeulenAfgelopen lang weekend werd Team Peulen opnieuw Nederlands Kampioen H-Boot. Unaniem door alle 78 zeilers bevestigd met een flink applaus bij de openingswoorden van 'éminence grise' van de H-Boot klasse, Tinus Coolen, wanneer hij het over een "zeer geslaagd, spannend en sportief kampioenschap heeft tijdens de huldiging.

De zeilers genoten gedurende 10 races, verspreid over vrijdag (3), zaterdag (5) en zondag (2), van de weersomstandigheden op de Zuidplas bij Roermond. Er stond wind tussen 13 en 30 knopen, met shifts en harde windstoten, regen, mist en toch mee en dan ook 'n zonnetje. Dit alles samen met een flink wedstrijdveld van 26 boten en mooi uitgelegde banen droeg bij om ten volle van de kwaliteiten van de H-boot te genieten.

Ook de organiserende vereniging, RR&ZV Maas en Roer, het ervaringsvolle wedstrjdcomité en niet in het minst, de hulpvolle handen van de helpers op de assistentie-bootjes, kregen 'n drie-werf 'hiep-hiep-hoera' na een spontane speech van een 'man-over-boord' slachtoffer.

Hans Peulen maakt met deze overwinning een schitterend zeilseizoen rond. Zijn team (weer met vier - Hans, Michel, René en Daniel - een goede gok gezien de zware weersomstandigheden) behaalde zilver op de WK in Neustadt (5-11 aug). Een maand later werd het team (met Mona ipv Daniel) Internationale Deutsche Meister op de NRV Champions Week in Boltenhagen. Tussendoor wordt voordekker René Heynen dan ook nog Nederlands Kampioen in Contender-klasse. En nu dus met het originele ploeg ( Hans, René en Patrick) dus Nederlands kampioen.

De complete uitslag: www.maasenroer.nl/hb/uitslag_11.htm
Beelden van het kampioenschap: https://picasaweb.google.com/rr.zv.maasenroer/ONKHBoot2011
Een mooie weergave van WK H-Boot 2011 door Yacht-tv : http://www.yacht.de/multimedia/yacht_tv/action/stuermische-h-boot-wm-in…
of
http://zeilmakkers.skynetblogs.be/archive/2011/08/16/nog-eens-wk-h-boot…

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: