John Pollard wint wederom Laser SB3 klasse kampioenschap / Magic Marine Cup

Laser SB3 klasse kampioenschapAfgelopen weekend heeft het Open Nederlands Kampioenschap Laser SB3 (Magic Marine Cup) plaats gevonden vanuit Hellevoetsluis (NED). De weersomstandigheden, vanwege de harde wind en fikse regenbuien, waren heftig. Na een uurtje uitstel op vrijdag was het toch mogelijk om elke dag te varen waarbij de wind in buien zelfs voor de SB3’s een uitdaging waren. Door het hoge niveau van de internationale deelnemers was het klasse kampioenschap echt een uitdaging voor de 24 deelnemende teams.

Favoriet John Pollard (klassekampioen 2010) is dit jaar wederom kampioen geworden, maar had wel meer tegenstand dan het vorige jaar. Een fantastische tweede plek was er voor Marco van Driel, die de week ervoor Nederlands kampioen in de Maxfun werd. Hij eindige in deze wedstrijd als beste Nederlander waardoor hij hier ook de Nederlandse titel greep. Het team van Chris Darling werd derde.

De Lowlands Double trofee, de trofee voor de beste boot die zowel het Belgisch als het Nederlands Kampioenschap heeft gezeild, ging naar het team van Alex Schoenmakers (BEL 3472).

Wedstrijdleider Peter de Jeu wist elke dag tussen de windstoten door een fantastische baan neer te leggen, hetgeen door alle zeilers werd gewaardeerd. Het kampioenschap werd georganiseerd door WSV Helius waar elke dag na de wedstrijd gratis biertjes gedronken kon worden om weer op te warmen.

De groeiende SB3 vloot maakt zich nu op voor de winterwedstrijden op het Haringvliet, eveneens vanuit Hellevoetsluis. Eind september wordt in Medemblik het Europees kampioenschap georganiseerd, waarbij de eerste deelnemers uit Australië zich al voor hebben aangemeld!

Kijk voor meer informatie over de Laser SB3, de evenementen, overige uitslagen en de klasse op www.lasersb3.nl

Tekst: Claire Schreiner
Foto: Sailingshots.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: