Rotterdamsche Zeilvereniging wint Nederlands Clubkampioenschap

Rotterdamsche ZeilverenigingDe Rotterdamsche Zeilvereniging (RZV) heeft vandaag op superieure wijze het Nederlands Clubkampioenschap (NCK) gewonnen. Met maar 1 verlieswedstrijd op een totaal van 13 gezeilde wedstrijden bleken ze in de slotdag van het kampioenschap te sterk voor de andere favorieten als KWV de Kaag, Loosdrecht en natuurlijk de titelhouder, de Haarlemsche Jachtclub.

Laatstgenoemde vereniging bereikte wel de finale na knappe overwinningen op achtereenvolgens WV Braassemermeer en KWV de Kaag in de kwart- en halve finale. Maar zoals gezegd, in de finale moest zelfs de HJC hun meerdere bekennen in de Rotterdamse sterrenploeg.
Voorafgaand aan het evenement werd de RZV al getipt als mogelijke titelwinnaar. Met gelouterde stuurlieden als Nic Bol (Wereldkampioen J/22) en Serge Kats (2-voudig wereldkampioen Optimist) aangevuld met routiniers Peter de Weerdt en Nanno Aukes aan boord beschikten ze over een ijzersterk team met veel ervaring.

Maar de overwinning van de RZV toont ook de kracht van het ware verenigingsgevoel. In het team is nadrukkelijk ook plaats gemaakt voor talentvolle jeugdzeilers. Zij kunnen tijdens hier de fijne kneepjes van de tactiek en techniek aan den lijve ondervinden.

Knap was zeker ook de prestatie van de KWVLoosdrecht. Vorig jaar nog uitgeschakeld in de kwartfinale pakte de grootste vereniging van Nederland nu brons na een bloedstollende strijd met de 'cracks' van de Kaag.

In totaal deden er dit jaar 20 verenigingen mee aan de competitie die in twee divisies is gesplitst. De 'Silver' divisie werd gezeild in Lelystad en de 'Gold' in de Rotterdamse Maashaven.

Voor een uitgebreid verslag van zowel de zaterdag als de zondag: www.stichtingworldportsail.nl

Tekst: J.M. Dutilh
KR&ZV de Maas

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: