H-CUP 2011: In Nieuwpoort gaan ze er niet met de botte bijl op!

Guy Piette, Luc CoppensHet begon naar verluid met enkele buren-wedstrijdjes tussen de boten aan steiger “H” in de KYCN jachtclub te Nieuwpoort. Het initiatief sloeg aan, steeds meer en meer boten namen deel en de H-Cup was geboren.
Vandaag is het is een competitie die loopt over 10 weekend wedstrijden gedurende het zomerseizoen en waaraan telkens (!) een 40 tal boten deelnemen. De H-Cup is daarmee één van de meest succesvolle zeilcompetities aan de westkust. Er wordt gezeild volgens HN rating. “Handicap National” (maar dan van een ander land).

Nu kennen we allemaal de natuurlijke polyglotistische gaven van deze club, dus zijn ze er een woordenboek gaan bijhalen Frans-Nederlands en wat bleek?

Une hache est un outil formé d'une lame de métal (d'acier le plus souvent) attachée à un manche de bois.

“‘t Es e bielle, ’t es e bielle!!” riep een zeldzame inboorling die de taal nog meester was en zo komt het dat, 100% in tegenstrijd met de huidige wapenwet, onderstaande individuen blijkbaar vechten om elkander de kop in te slaan met een verboden wapen.

Niets is echter minder waar.

Guy Piette (midden foto) schipper van Scenario, een Wauquiez Centurion 40s, mocht zaterdag als winnaar van de H-Cup 2011 samen met z’n bemanning de hoofdprijs in ontvangst nemen. Géén blikken schotel, maar een GOUDEN bijl!

Een zeer originele prijs waar tenminste nog eens méér dan 2 seconden over nagedacht is.

Overigens zou een doorsnee Vlaming volgende verklaring vinden na wat “Googelen”:

H-Cup:
Het volume van vrouwenborsten wordt gemeten in cup en wordt uitgedrukt in een van de eerste letters van het alfabet (doorgaans A, B, C of D, E F, G, H).

De cup wordt bepaald aan de hand van het verschil tussen de onderbustewijdte (de omvang van de ribbenkast ter hoogte van de rand van de bh) en de bustewijdte (idem, maar over de tepellijn)

De prijs had er dus ook heel anders kunnen uitzien…

Tekst: BrunoB

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: