Dralion wint Rolex Middle Sea Race 2011 (video)

Dralion wint Rolex Middle Sea Race 2011Na de recente winst in de Voiles de Saint Tropez heeft het Dralion-team (Ker 53) onder leiding van Pit Finis de bekende Rolex Middle Sea Race gewonnen. Afgelopen zaterdag startte de race vanuit het roemrijke Valletta en zette het uit 5 nationaliteiten bestaande team de vaart erin richting de straat van Messina om vervolgens Sicilie rond te gaan.

Een bijzonder gemotiveerd en getalenteerd team met een bekend aantal gezichten vanuit Nederland en Belgie zoals Erik van Vuuren, Rob Schutte, Wietze Zetsema, Wouter Roos, Bram van der Biest, Jan Willem Droppers en Kees van Uffelen. Hun Franse navigator, Herve Gautier, had de race goed voorbereid en tactisch werden daarmee goede keuzes gemaakt waarbij het team steeds de meeste snelheid ten opzichte van de zware concurrentie wist te behouden.

Van Vuuren: "het was een lichtweer race met verraderlijke omstandigheden, veel windstiltes lagen op de loer en door goede interpretatie van de gribfiles en zicht op de wolken wisten we vanaf de start onze voorsprong op te bouwen. Het team bezat op alle fronten de kwaliteiten om te presteren en de onderlinge sfeer lagen absoluut aan de basis van de winst. Wat dat betreft een groot compliment voor Jan Willem, die heeft dit team in zeer korte tijd weten samen te stellen."

Het team zeilden een tactisch zeer sterke race rond Sicilië, meer dan 30 zeilwisselingen, om de 4 uur twee uur slaap en een extreme alertheid maakte het zeilen met de zeer competitieve Ker 53 tot een zware maar prachtige zeilrace waar het team het maximale resultaat wist neer te zetten: na 89 uur zeilen stond het Dralion team op het hoogste erepodium.

www.rolexmiddlesearace.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: