Spanning in de voorhoede van de Transat 650 neemt ongekende vormen aan

Team Work EvolutionVeertien dagen na de start van de tweede etappe van de Transat 650 neemt de spanning in de voorhoede van de mini-transat ongekende vormen aan. In de proto-klasse heeft David Raison een enorme voorsprong genomen op de rest van het veld met zijn zelf ontworpen en uiterst extreme "Team Work Evolution (foto). De eerste zeven schepen in het serie-klassement liggen na 2000 zeemijl binnen 12 mijl van elkaar.

Ook Robert Rosen Jacobson (NED) heeft de afgelopen 24 uur goede zaken gedaan, binnen de top tien heeft alleen Renaud Mary -die een westelijker route vaart- meer mijlen afgelegd. Om 12 uur vanmiddag is de NED602 de leiders op minder dan tien mijl genaderd en vaart nu op een vijfde plaats (van de 45).

Het lijkt er op dat de Doldrums gepasseerd zijn, nu komt het aan op pure snelheid, boothandeling en uithoudingsvermogen. Met 1100 zeemijl (2000 km) voor de boeg kan er nog van alles gebeuren, drie maal daags (om 6, 12 en 18 uur) worden de laatste posities getoond op de Transat 650 website.

Op de website van de organisatie worden ook dagelijks nieuwsberichten geplaatst, eerst in het Frans en later in het Franglais.

www.charentemaritime-bahia.transat650.net

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: