9 Cork 1720's aan de start tijdens de winterserie in Drimmelen

Cork 1720Afgelopen twee jaar is een bootje voor de kinderen uitgegroeid in Drimmelen tot een leuke fun klasse waar voor alle leeftijden het plezier in racen voorop staan. Een 2 jaar terug was ondergetekende op zoek naar een leuk bootje voor de kinderen waar papa dan ook nog een rondje mee zou kunnen varen in de zomeravondwedstrijden. Vol spanning op zoek naar een leuke boot. Alles passeerde van Laser tot OK jol en van Spanker tot schakel en van de J/24 tot RS.

Na een lange zoektocht maar eens de telefoon gepakt en m’n vriend Sven gebeld…. Sven was net als ik na jaren trouwe dienst in de J22 de pijn aan z’n kont van het randje net zo beu al missen we deze super competitie nog steeds elke dag. Een dagje ouder worden helpt ook al niet en we waren beide op zoek naar een leuke boot. We besloten samen een Cork te kopen en zouden dan ook met de kids gaan varen…… Het boot voor boot zeilen kan ik echt iedereen aanraden. Er vaart inmiddels een verenigingsboot waar de jeugd het wedstrijdzeilen krijgt aangeboden en deze laat zich voorin zien.

Nu is de derde winter in aantocht en staan er 9 boten aan de start van de winterserie in Drimmelen. Het sportieve en erg lekkere stabiele van de Cork 1720 vraagt geen super uithoudingsvermogen, geen strakke gestroomlijnde pakken en vooral geen geld. Je kunt voor een prikkie zeilen en vooral genieten van zeilen op super snelheden. Aan de wind loopt deze boot super en daar hebben sommige Figaro’s, Elan 380, Melges en Dehlers last van. Die eigenwijze Cork blijft er net zo makkelijk bijliggen. Ook de downwind capaciteiten zijn meer dan voldoende. De Cork heeft inmiddels wat bekende potjes op z’n naam staan in ORC en in de sportbootklasse. Inmiddels zijn de 40 mijl van Bru 2010, de Antwerpenrace 2011en Mosselrace 2011 alsmede winterserie Drimmelen 2009 en 2011 een prooi voor deze heerlijke boot.

Zondag weer een nieuwe aflevering van de winterserie Drimmelen waar WSV Biesbosch gastheer is. Ultra bekende gezelligheid in combinatie met sportief en competitief wedstrijdzeilen. De rondvaartboot zal wederom van de partij zijn al is aanmelden gewenst via www.wsvbiesbosch.nl gezien de animo.

Zeilen op een Cork is mogelijk en er zijn er nog enkele te koop, vraag eens bij mij (Tjerk van Loenhout) op +31 651 633 325 waar je ze kunt vinden.

Mocht je een keer willen kijken kom dan zeker naar Drimmelen waar alle boten verzameld zijn aan één steiger in zowel de zomer als de winter.

Meer info via het zeilkalender:
www.clubracer.be/wedstrijdkalender/winterserie-drimmelen
Tekst: Tjerk van Loenhout

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: