Abu Dhabi pakt overwinning tijdens Volvo Ocean Race opener

En de Volvo Ocean Race show is begonnen. De eerste krachtmeting is achter de rug. Abu Dhabi Ocean Racing geleid door dubbel zilver Olympisch kampioen Ian Walker zet de eerste overwinning in deze Volvo Ocean Race achter de naam van zijn team door de In-Port race te winnen. De eerste punten en psychologisch voordeel zijn binnen. 14 min kwamen ze voor Puma over de finish. Camper pakte de 3de plek voor Team Sanya. En Groupama werd nipt 5de voor Team Telefónica.

Het moment van de waarheid
Een perfecte peeling gybe (al gijpend van zeil wisselen) aan de 2de boei was het moment van de waarheid. Walker: “We had practiced it in training and we pulled it off,” zei hij. “It was a credit to everyone. It’s a great win, I feel fantastic,” zei Walker. “It’s a great start for Abu Dhabi Ocean Racing. I don’t think it means too much but I said before we left the dock that whoever wins today’s race can go home with a spring in their step and look forward to the week ahead.”

En gelijk het eerste protest…
Direct na de finish liet Groupama het comité weten dat ze een protest indienden tegen het voorstag profiel van Camper, maar de jury verwierp dat.

www.volvooceanrace.com

Wie gaat de Volvo Ocean Race 2011-2012 winnen?
Breng uw stem uit via: www.clubracer.be/zeilforum/threads/1571-Wie-wint-de-Volvo-Ocean-Race-20…

Meer achtergrondinformatie over de Volvo Ocean Race: www.clubracer.be/wedstrijdkalender/volvo-ocean-race

Foto: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: