Open Nederlands kampioenschap Laser SB3 / Magic Marine Cup - preview

Laser SB3Komend weekend vindt het Open Nederlands Kampioenschap Laser SB3 (Magic Marine Cup) plaats op het Haringvliet vanuit Hellevoetsluis (NED). Inmiddels hebben zich al 24 Laser SB3's zeilteams aangemeld vanuit 5 landen.

Het Nederlands kampioenschap Laser SB3 is het tweede evenement van de ‘Lowlands Double’, waar ook het Belgisch Kampioenschap dat 2 weken geleden gezeild is deel vanuit maakt. De strijd wordt dus vervolgd! Naast de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen, wint de beste boot van beide events de ‘Lowlands Double Trofee’!!

Onder de aanmeldingen zien we veel vaste deelnemers van de Laser SB3 vloot, maar ook twee Nederlandse nieuwkomers in de klasse, namelijk Team Fakey van Joris van der Els en heel sterk van schipper Marco van Driel, die vorig weekend nog de Maxfun klasse won. De internationale deelname is sterk. De Engelse Teams van Pollard en Darling zijn topfavorieten. Voor Paul Gast (meervoudig Nederlands Kampioen) en Marco van Driel wordt het hard werken om op het thuiswater de Engelsen te verslaan.

Het wordt ongetwijfeld een fantastisch weekend met spannende wedstrijden, onder uitdagende weercondities en waarover we tijdens het diner en de steigerborrels uitvoerig kunnen discussiëren!

De Nederlandse en Belgische Laser SB3 klasse blijft ieder jaar groeiende. Het aantal boten aan de start neemt toe. De SB3 is namelijk de ideale one-design sportboot die je al met drie bemanningsleden kunt zeilen. Er worden tal van evenementen georganiseerd, waaronder ook voor komende winter een serie winterwedstrijden. Met als hoogtepunt in september 2012 het EK Laser SB3 in Nederland!

Kijk voor meer informatie over de Laser SB3, de evenementen en de klasse op www.lasersb3.nl

Tekst: Claire Schreiner

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: