Abu Dhabi Ocean Racing geeft forfait in eerste etappe Volvo Ocean Race

Het was een van de moeilijkste beslissingen van mijn leven zegt Ian Walker (foto). Abu Dhabi Ocean Racing zal naar Lissabon varen waar ze zaterdag avond verwacht worden. Azzam (naam van de boot) zal daar ingescheept worden, en wordt op 28 november in Kaapstad verwacht. Slechts 4 teams blijven nu nog in de running voor een eerste etappewinst in de Volvo Ocean Race.

Ian Walker: "Since dismasting shortly after the start on Saturday our team and Future Masts have worked tirelessly to fit our spare mast and examine the cause of the original mast failure. "We need time to make modifications to our rigging system in Cape Town and the only way we can gain that time is to travel to Cape Town by ship. This has been one of the hardest decisions of my life to make but I have to consider not only the safety of the crew but the long term interests of the project."

www.volvooceanraceabudhabi.com
www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: