Talentploeg laserzeiler Nicolas Heiner beste Nederlander in Melbourne

Nicolas HeinerTijdens de eerste wereldbekerwedstijd van dit 2011-2012 zeilseizoen in Melbourne liet talentploeg zeiler Nicolas Heiner zien met de top mee te kunnen. In de sterkst bezette klasse bij de Laser mannen met 63 deelnemers werd Heiner zevende. In de afsluitende medalrace werd Heiner zesde. Nederlands Kernploeg zeiler Roelof Bouwmeester brak zijn mast in dezelfde medalrace en eindigde als tiende in het klassement.

Rutger van Schaardenburg plaatste zich niet voor de medal race en eindigde als 18de. Marit Bouwmeester die in de Laser klasse voor vrouwen uitkomt is na race zes gestopt. Ze voelde zich niet fit en kon niet alles geven om voor de overwinning te gaan zo vlak voor het Wereldkampioenschap in Perth (3 tot en met 18 december). Windsurfer Dorian van Rijsselberghe werd tweede in de RSX klasse met slechts elf deelnemers.

Laser Kernploegcoach Jaap Zielhuis gaf een korte reactie uit Melbourne:

“Nicolas heeft goed gezeild. Hij is fit en zeilde technisch goed. Mooi resultaat. Roelof had twee gebroken masten gedurende de week. Hij zeilde goed en ook slim, maar het zat hem niet mee. Roelof had ook niet genoeg snelheid. Datzelfde probleem had Rutger (van Schaardenburg) ook. We zijn hierheen gegaan zonder ons eigen materiaal, dat in Perth staat. We hebben wat gehuurd en geleend en dat maakt toch een verschil. Maar ik ben blij dat we hier geweest zijn. We hebben een wedstrijd gezeild en de mannen zijn fit, dat is belangrijk.”

Tekst: Simon Keijzer

http://sailmelbourne.com.au

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: