Marit Bouwmeester prolongeert Conny van Rietschoten Trofee

Marit BouwmeesterMarit Bouwmeester (NED) wint Conny van Rietschoten Trofee. Het is de tweede keer op rij dat de Nederlandse kernploeg zeilster deze prijs wint. De Conny van Rietschoten Trofee is sinds 30 jaar de belangrijkste zeilprijs van Nederland. Hij is vernoemd naar een van de grote zeilers die ons land heeft voortgebracht, Conny van Rietschoten, in 1977/1978 en 1981/1982 winnaar van de Whitbread, een zware zeilrace rond de wereld. De huidige naam is Volvo Ocean Race; hij wordt op dit moment gezeild.

De Conny van Rietschoten Trofee wordt elk jaar uitgereikt aan een Nederlandse zeiler of zeilster, die zich heeft onderscheiden door een opmerkelijke prestatie in wedstrijdverband, dan wel aan een persoon die zich op bijzondere wijze voor de zeilsport verdienstelijk heeft gemaakt.

Aan de watersporters van Nederland is de afgelopen maanden gevraagd kandidaten voor te dragen. Kandidaten waren dit jaar:

- Categorie Jeugdzeilen/surfen: Bart Lambriex, team Nina Keijzer en Anneloes van Veen, en Maxime Jonker.
- Categorie Zeezeilen: Lucas Schröder, Wouter Verbraak en Laura Dekker.
- Categorie Internationaal en Olympisch Zeilen/surfen: Thierry Schmitter, Dorian van Rijsselberge en Marit Bouwmeester.
- Categorie Wedstrijdzeilen Nationale Klassen: Menno Huisman, Thijs Kort en Wiebe Schippers.

Uit de 'onderstreepte' winnaars van de categorieën hierboven koos de jury Marit Bouwmeester uit als winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee 2011.

Ook de ‘De Maas’ Trofee werd uitgereikt. Deze is bestemd voor iemand die zich voor de wedstrijdzeilsport bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Het bestuur van de Stichting Zeiltrophy bepaalt jaarlijks of, en zo ja aan wie, de ‘De Maas’ Trofee wordt uitgereikt. De winnaar voor 2011 is Margriet Pannevis. Motivatie: ‘Alom aanwezig en overal de baas. Zij heeft in nagenoeg elke commissie van het Watersportverbond gezeten en is een internationaal erkende dopingautoriteit. Het bestuur is unaniem van mening dat de ‘De Maas’ trofee moet gaan naar Margriet Pannevis.’

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: