Winterserie Drimmelen van start met record deelnemersveld

Winterserie DrimmelenAfgelopen zondag startte de Winterserie te Drimmelen met zes groepen waarvan twee eenheidsklassen in de Cork 1720 en J/22. Daarbij twee ORC groepen en de ongemeten klassen. Het was gezellig druk op de lijn alwaar de zuidzuidwesten wind rond de 4 tot max 8 knopen de deelnemers vaak kopzorgen bracht. De zeer onstabiele druk zorgde voor steeds opnieuw in elkaar schuivende velden boten waar bij deelnemers van plaats tien naar plaats twee gemakkelijk konden opschuiven. Lef en een beetje mazzel maar vooral zoeken naar druk was de manier om naar voren te komen.

In diverse klassen ook veel nieuwe deelnemers waarvan er een aantal zich direct voorin hebben laten gelden. In VJB was de gevestigde orde per direct wakker door een strakke eerste plaats van de Spartaan. Deze one off liet de Beagle achter zich en ook de Tjoep en Snipa kwamen er niet aan te pas. Paaltjes pikker Jack de Been zit inmiddels in een Cork 1720 en liet ook daar zien dat hij van toegevoegde waarde is, hij zat in de top drie. Hij laat zijn friendship een winter rusten. In VJB een oude bekende aan het front, Kees Horrevoets is met ORC pensioen en gaat in deze klasse een poging wagen. Jammer want er zijn meerdere Sunfast 32 schepen in ORC en tegen elkaar knokken blijft altijd het mooiste. De Papauw en Lotus samen met de Overakselse sloten de rij en zullen het onze Sinterklaas Horrevoets lastig moeten gaan maken komende wedstrijden.

In de ORC B de eerste pot met een nieuw gezicht de Brut van Peter Gilde op één. Samen met J24 Sjantilly voeren zij het veld aan waar opvallend was dat Koen Salden met zijn X79 afwezig was. Dat zal met weinig fouten rondvaren worden komende maanden om daar weer bij de top aan te sluiten. De Brut zal komende wedstrijden moeten bewijzen opgewassen te zijn tegen het X79 geweld en zal een zware dobber hebben aan de nieuwkomers.

In ORC A een opvallend beeld: JPH vaart achter de horde boten die normaal gesproken JPH achter na zit. Na een eerste rak met matige performance heeft Jeroen Kop zich toch herpakt en pakte hij toch weer een paaltje. Bemanning was even afwezig en volgens Kop bezig met het bekende Brabantse mauwen. Jan Govers met zijn Janboel prikte net achter JPH en nieuwe in de kopgroep Cool N Fast van Theo van de Lande. Kees Ketels gaat met zijn Rakker wat beter maar moet toch nog harder om aan te sluiten, moet kunnen.In de J22 de TSJ van René Blewanus die het veld achter zich liet en pakte een mooie overwinning. De GAP op twee en de Ranger als winnaar van de Hans Horrevoets race op drie.

In de Cork 1720 die als eerste van start zijn gegaan gaat de strijd van 2010 weer onverminderd verder tussen Koen van Gils met zijn evolution en de Pretraket. Naar een mooie close start wist de hij zo’n kleine honderd vijftig meter te pakken met net iets meer druk. Nadat de wind naar rechts draaide in het eerste aan de windse rak wist Pretraket van van Loenhout en Machielsen niet aan te klampen en hadden ze aan boord alles nodig om de diverse andere boten van zich af te houden. In de klasse zijn diverse teams aan het opschakelen en worden de onderlinge verschillen kleiner. Bij de bovenboei dezelfde stand op één en twee alleen daarachter een totale opschudding van het veld. Diverse boten wisselde van plaats en Pretraket schuift langzaam op richting de koploper. Het uiterste halen uit de diverse kleine draaiingen en het goed omgaan met de boten uit andere groepen bracht het verschil terug op 10 seconden. Achter deze koplopers een groep die continu wisselde waar uiteindelijke bij de laatste ronding de Zap van Teun Mast plaatsen moest laten (DSQ) door een niet juiste ronding. Van Gils op de eerste plaats tijdens dag één. Een mooie pot die laat zien dat de rek er nog lang niet uit is in deze klasse.

Een mooie zondag waar dat unieke afsluiten van een dag zeilen toch altijd weer een happening is. Ook nu weer een stampvol maar ozo gezellig clubhuis vol echte zeilers die na afloop willen genieten van een biertje en een praatje over mooie zeildag.

Zondag 20 november nieuwe ronden nieuwe kansen voor weer een aflevering van deze serie.

Meer info: www.clubracer.be/wedstrijdkalender/winterserie-drimmelen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: