Jalapeno van Erik Scheeren wint Open Benelux Kampioenschap J/80

Jalapeno van Erik ScheerenZaterdag 19 november speelde de lichte weersomstandigheden op het Grevelingenmeer tijdens het J/80 kampioenschap een dominante rol. Naast het weer speelde ook team Jalapeno van Erik Scheeren een dominante rol. Na een mislukte start in race 1 verkoos de Jalapeno volgens het boekje de "andere kant van het veld. Dit leverde uiteindelijk een spectaculaire 1ste plaats op in race 1.

Het lichte weer leverde in elke race positiewisselingen op in het verder compacte veld. Het lichte weer resulteerde ook in conservatieve starts, geen enkele terugroep. De J/80 liet zich niet kennen. Het ene team kreeg zijn boot goed aan de gang terwijl andere zichtbaar aan het zoeken waren naar de juiste settings. We windsterkte liep gaandeweg de dag terug. Het werd zoeken naar windvelden. De juiste lijn vinden bij de downwind rakken was cruciaal om met snelheid de finishlijn te halen. De Joie de Vivre van Laura Vroon bleef dichtbij en pakte een eerste plaats in race 4 maar kon het Jalapeno niet lastig genoeg maken.

Het Grevelingenmeer bleef net zoals de rest van Nederland op de zondag in een dichte mist gehuld. Waardoor er na een tweemaal uitgesteld palaver werd besloten om geen verdere wedstrijden te varen. Van een lichte anticlimax was sprake maar ondanks het beperkt aantal wedstrijden was er geen onvrede over de resultaten met name vanwege het constant presteren van Jalapeno en kon dit team als Benelux kampioen gehuld worden.

Foto’s en alle uitslagen van het OBK zullen op de website van de Grevelingencup worden geplaatst: www.grevelingencup.nl

Tekst: Eric Hogervorst
Foto: Christopher Savoye

www.j80.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: