Monsoon Cup morgen van start

Monsoon CupMorgen start in het Maleisische Pulau Duyong de laatste manche van de wereldbeker ‘match-racing’. Twaalf teams strijden voor de achtste keer om de matchracing eer en de centen. Enkelen dingen nog mee naar de wereldtitel matchracen dewelke een eindoverwinning in de World Match Racing Tour oplevert.

Zoals het er net voor het begin van het laatste event naar uit ziet, gaan we een spannende strijd krijgen tussen de huidige top-3 in de rangschikking. Daarin voert op dit ogenblik de Brit Ian Williams de leiding aan. Met zijn 106 punten heeft hij er exact 6 voor op de Italiaan Francesco Bruni en een tikkel méér (6,2 punten) op Nieuw-Zeelander Torvar Mirsky. Onnodig te zeggen dat deze laatste twee er alles aan gaan doen om Ian Williams naar de kroon te steken.

Derde wereldtitel?
Williams is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Hij wil absoluut zijn derde wereldtitel matchracen binnenhalen en verkoos deze keer om al enkele dagen voor de start van de Monsoon Cup naar Maleisië af te zakken. Zo kan hij én de boot én het wedstrijdwater beter verkennen en alvast wennen aan de weersomstandigheden in Pulau Duyong. En dat zou wel eens één van zijn sterke punten kunnen zijn tijdens de Monsoon Cup.

Francesco Bruni en Torvar Mirsky hebben geen nood aan voorbereiding. In het geval van Mirsky zelfs noodgedwongen: twee bemanningsleden van zijn team zeilden afgelopen weekend nog in San Diego in de AC45 cats (voor de AC World Series), en zitten nu in het vliegtuig naar Maleisië.

Kapers op de kust
Andere kapers op de kust die roet zouden kunnen strooien in de titelambities van Williams, zijn de Deen Jesper Radich (die was vorige keer derde in Maleisië) en Australiër Peter Gilmour, die de Monsoon Cup al twee keer won. We mogen ook de Zweed Johnie Berntsson niet vergeten, die in Bermuda maar nipt verloor in de finale van Torvar Mirsky…

De andere deelnemers zijn (in willekeruige volgorde): Damien Iehl (FRA), Björn Hansen (SWE), Mathieu Richard (FRA), Phil Robertson (AUS), William Tiller (NZ) en tenslotte de lokale zeiler Jeremy Koo.

http://www.worldmatchracingtour.com
http://monsooncup.com.my

Labels

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: