Drie Belgische VYF teams in het Wereldkampioenschap zeilen 2011

Wereldkampioenschap zeilen 2011Op 2 december 2011 wordt het Wereldkampioenschap zeilen officieel geopend in het Australische Perth, Fremantle. Aan dit kampioenschap nemen alle Olympische bootsklassen deel, want er kunnen voor het eerst landenplaatsen behaald worden, die startrecht geven op de Olympische Spelen 2012 te Londen.

Er nemen 3 Belgische VYF teams deel aan dit WK
Onze Europees kampioene in de laser radial, Evi Van Acker, gaat in Perth opnieuw op medaillejacht. Om zeker te zijn van de een Olympisch ticket dient zij minstens een 29ste landenplaats te behalen. Evi start haar eerste race op 5 december.

Het 49er team, Yannick Lefebvre en Matthieu Janssens, gaan op het WK ook op zoek naar een Olympische ticket. Zij moeten bij de eerste 14 landen eindigen, willen ook zij hun selectie voor de Olympische Spelen op zak hebben. Hun eerste wedstrijddag is 12 december.
Sigrid Rondelez, maakte dit jaar haar comeback op de RS:X plank, en met succes.

Als zij in de eindrangschikking bij de eerste 20 landen is heeft ze haar plaats op de Olympische Spelen beet. Sigrid vaart haar eerste kwalificatiewedstrijd op 5 december.

Wannes Van Laer en Lander Balcaen varen mee in de laser standard. Wannes dient minstens 35ste land te worden om als land in de laser standard startrecht te hebben op de Spelen. Op 12 december varen ze hun eerste wedstrijd.

We duimen volop voor onze Belgen!

Volg alles op de voet via: http://www.perth2011.com
Bron: VYF

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: