Volvo Ocean Race eerste etappe: 2 boten binnen, nog 1 te gaan...

TelefónicaNa 21 dagen, 5u, 14 min en 25sec op het water, wint Telefónica de eerste etappe van de Volvo Ocean Race 2011-2012. Camper wordt 2de met een verschil van 16u, 34min en enkele luttele seconden. Groupama zit nog op het water daar ze in een windstilte zijn gevaren. Ze hebben op het moment van dit schrijven nog een kleine 200 zeemijl te gaan. Team Puma speelt golf op het eiland Tristan da Cunha.

Groupama 4
Momenteel zit Franck Cammas en zijn team in vrij weinig wind. Er zit echter een frontje af te komen waar windsnelheden van 30kn in zitten. Groupama 4 wil wel snel in Kaapstad aankomen, maar dan met de boot in 1 stuk. Stel u voor? Dat er nog een boot uitvalt? Dan krijgen we misschien een Volvo 70 match race tijdens de inshores...

Puma
Zowel Sanya als Abu Dhabi worden woensdag in Kaapstad verwacht. Het schip dat Puma moest gaan ophalen is pas maandag vertrokken, en wordt in het beste geval samen met Sinterklaas op 6 december in Kaapstad verwacht.

Alec Mutter, zoon van Tony Mutter: For the past two days I have been in Capetown, South Africa. My Mum, my sister Cassandra and I are waiting for my Dad, Tony Mutter, who is a sailor on the Puma boat. Unfortunately they have broken the mast but luckily they were given diesel from a cargo ship so they could go to Tristan de Cunha. Tristan is an island in the South Atlantic Ocean. It is part of England. The island is 6 miles wide and its population is only 262 people. It is the most remote inhabited island on earth. I hope the mast is fixed soon so my dad can come home, and the other fathers as well.

www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: