Twaalf teams bij Team Heiner Winterserie Matchrace 2011-2012

Team Heiner Winterserie  Match RaceEind deze maand gaat de vierde editie van de Team Heiner Winterserie Matchrace van start in Lelystad (NED). Het programma is opgezet in lijn met het internationale matchrace concept en dat werpt zijn vruchten af. Inmiddels hebben twaalf teams zich ingeschreven voor de winterserie, dit is een verdubbeling ten opzichte van eerdere jaren. Zowel teams uit de nationale talentenploeg als de ‘gevestigde orde’ doen mee.

Programma
De serie is verdeeld over vijf stages plus een afsluitende finale. Stage 1, 2 en 3 zijn eendaagse wedstrijden; stage 4 en 5 zijn weekenden. De winnaars van iedere stage worden uitgenodigd voor het finaleweekend. Data zijn als volgt:

Stage 1 - zondag 20 november 2011 Stage 4 - 18 en 19 februari 2012

Stage 2 - zondag 18 december 2011 Stage 5 - 17 en 18 maart 2012

Stage 3 - zondag 22 januari 2012 Finale - 31 maart en 1 april 2012

De teams zullen varen op de eenheidsvloot van Team Heiner, de J-109’s, die speciaal voor deze serie zijn voorzien van spinakers.

De jeugd aan zet
Team Heiner en het Watersportverbond hebben zich samen ingezet om de jeugd (jonger dan 23 jaar) meer aan het match racen te krijgen. Tijdens de winterserie is speciaal voor de jeugd een programma opgezet, waardoor ze alle facetten van het match racen gaan ervaren, van meezeilen, ‘umpiren’ tot wedstrijdorganisatie. Vanaf Stage 4 wordt voor de jeugdige zeilers een speciale competitie opgezet.

Match racen als kijksport
De wedstrijden worden pal voor de deur van Team Heiner (in de Flevo Marina) in Lelystad gehouden, waarmee de wedstrijden vanaf de wal goed te volgen zijn. De eerste start zal steeds om 10.30 uur plaatsvinden. U bent van harte welkom om de teams te komen aanmoedigen.

De Team Heiner Winterserie Matchrace is de voorloper van de Batavia Stad Open, het Open Nederlands Kampioenschap, welke gehouden worden op 20, 21 en 22 april 2012.

www.teamheiner.nl
Tekst: Helga Oosterkamp

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: