Goofies race afgeblazen wegens ... geen wind

Eerste zaterdag van de maand en dus, Goofies time. Na de lichtweer condities van de oktober-editie, keek ieder wat 'zwaarder' jacht al uit naar deze datum om revanche te kunnen nemen op de lichtgewichten. Helaas, drie werf helaas. De Goofen dachten waarschijnlijk "het kan nóg erger, en dus draaiden ze de ventilatoren op de Oosterschelde volledig dicht.

Het parcours werd op het palaver bekendgemaakt en hield in dat er tegen wind en tegen stroom richting Zeelandbrug werd vertrokken. De eerste 'in de windse' boei werd voor iedereen de SvK11, gevolgd door een leuk lusjesspel voor Colijns, de Zeelandbrug en Zierikzee. Op het water werd al snel duidelijk dat het weer niet vroeg finishen ging worden. Aeolus had duidelijk een snipperdagje genomen.

Start ORC1Start ORC1

Er werd op het middaguur nog echt gestart door de ORC1 klasse. Voor de ORC2-deelnemers was het 10 minuten later al wat moeilijker om weg te varen van de Colijnse skyline. Van de grote ongemeten klasse raakte zeker de helft niet meer over de startlijn en hun kleinere maatjes mochten het anker al uitgooien, nog voor de startlijn bereikt werd. Ankers los en wachten maar op dat zuchtje wind dat er misschien toch nog wel zou komen. En het kwam, zowat 2 uur na het eerste startsein, effekes, om dan weer iedereen vloekend achter te laten.

Ook de 'lichtgewichten' raakten geen zeemijl vooruitOok de 'lichtgewichten' raakten geen zeemijl vooruit

De Goofen vonden het dan welletjes en blaasden het dobberpartijtje in schitterend herstweer af. Als ze alle wind opgespaard hebben voor de december-wedstrijd en de Kerstrace... Al hoorde je op de steiger menig schipper de belofte maken dat enkel een heuse storm hem volgende maand van het water zou houden. De Goofen kennende zullen we maar beter opletten met dergelijke uitspraken. Afspraak zaterdag 3 december.

De uitslagen vind je hier (niet).

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: