Transat Jacques Vabre: Multi50 klasse door 3 opgaves onthoofd

De relatieve kalmte waarin de vloot op zoek was naar de Azoren heeft gisteravond toch de Multi Class50 niet gespaard. Het zag zomaar liefst 3 van zijn protagonisten op enkele uren noodgedwongen uit de wedstrijd stappen.

Prince de Bretagne moest opgeven door schade aan één van de dwars-armen die de centrale romp verbindt met een drijver. Bij FenetreA Cardinal hadden ze te kampen met een scheur in een schot en insijpelend water. En aan boord van topfavoriet Crêpes Whaou! heeft schipper Franck-Yves Escoffier zich gekwetst. Toen trimaran werd gegrepen door een dwarsgolf, is de 3-voudig winnaar met zijn rug op een winch terecht gekomen. Ze zetten allemaal koers naar de Spaanse kust. Daarmee is op deze zaterdagochtend de Multi Class50 herleid tot 2 deelnemers, zijnde Actual en Maitre Jacques.

In de andere klassen heeft Macif de leiding genomen bij de IMOCA Open60's, kort gevolgd door Cheminées Poujoulat en wat verderop Hugo Boss. In de Class40 blijft dezelfde top 3 aan de leiding, Aquarelle.com op kop, gevolgd door Concise2 en Bureau Veritas-Dunkerque Plaisance.

Alle posities kan je hier live raadplegen.

Foto: © JM Liot

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: