Camper wijst de weg richting Gibraltar

CamperNa een bewogen nacht onder de Spaanse kust met windvlagen die net over de 40 knopen piekten wijst Chris Nicholson (Camper Team New Zealand) de weg aan de 3 overgebleven teams (Telefónica, Puma en Groupama). Telefónica ligt slechts een 6 mijl achter terwijl Puma en Groupama een 10 tal mijl achter liggen. Maar, de vloot is een beetje gesplitst…

Gibraltar het stroming doolhof
Telefónica en Puma hebben koers gezet naar de Spaanse kust, terwijl Groupama de geur van Marokkaanse keuken is gaan opsnuiven. Camper blijft in het midden en blijkt de beste wind te hebben voor de komende 12u.

Eenmaal aan Gibraltar aangekomen zullen de navigators hun kunnen moeten tonen door de teams de beste weg te tonen door het getijden labyrint.

Dan zal het nog een beetje knokken zijn tegen de Noord Atlantische weer elementen, om dan vervolgens de inter-tropische convergentiezone (Doldrums) in te glijden en koers te zetten naar Kaapstad.

www.volvooceanrace.com
www.clubracer.be/zeilforum/forums/32-Volvo-Ocean-Race

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: