Ook team Sanya moet naar een veilige haven

team SanyaHet is 08:34u UTC zondag morgen, en Team Sanya zeilt zoals de andere 4 overgebleven Volvo 70’s net uit de zware natte nacht. Ze hebben nog altijd een dikke 35 knopen wind op de neus en zijn op weg naar Gibraltar. Iets later rapporteert navigator Aksel Magdahl aan het Volvo Ocean Race comité dat ze rompschade hebben.

Mike “Moose” Sanderson: So close to making it through the worst of the big breeze and then disaster struck. We were looking after the boat nicely when at approximately 9 am this morning while going upwind in 35 knots of wind, suddenly the boat went really bow down and immediately we knew it wasn't good.

De pompen werken
We hebben de boot direct afgeremd, de rest van de kerels uit hun bunks gehaald en reddingsvesten laten aandoen. Vervolgens zijn we overstag gegaan naar beschermd water. Het waterdichte schot laat niets door, en de pompen werken naar behoren. We varen de boot met dubbel gereefd grootzeil naar de dichtstbijzijnde haven.

We hebben op dit moment nog geen idee wat de schade is, maar van buitenaf kunnen we een steekwond zien aan de backboord zijde. Plakjes carbon bladeren af wat niet zo goed is. We zijn allen veilig. Op het moment van dit schrijven zitten we op een uur van een veilige haven. Het shore team doet overuren.

Team Sanya’s shore team is working on a recovery plan to ensure the yacht can rejoin the Volvo Ocean Race as soon as practically possible. Be under no illusion though, we will be back with vengeance.

www.volvooceanrace.com
www.clubracer.be/zeilforum/forums/32-Volvo-Ocean-Race

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: