Holland Regatta Club: een nieuwe winterwedstrijd op het Noordelijk IJsselmeer

Holland Regatta ClubGisteren, zondag 6 november, heeft de eerste winterwedstrijd van de Holland regatta Club plaatsgevonden in Medemblik. Hoewel er ‘maar’ vier boten aan de start waren is de kop eraf. Onder stabiele, maar grijze, wind- en weersomstandigheden hebben de vier boten drie potjes kunnen varen. Geen lange wedstrijden maar met een target time van 45 minuten zijn de wedstrijden net lang genoeg om warm te blijven.

Miles4Justice won overtuigend
Met hun ingezeilde team wisten ze alle drie de races overtuigend te winnen. Naast het team van Knoops (Miles 4 Justice) kwam Bob Hanenberg de havenmeester van Regatta Center Medemblik met een boot van Bach Yachting aan de start. Verder waren Ewoud Akkerman met de Red en Michael van de Burght met een Beneteau 25 van de partij.

Natuurlijk gaat de Holland Regatta Club ervan uit dat er meer boten zich gaan aanmelden. Op het Noordelijk IJsselmeer zijn er nog maar weinig winterwedstrijden. En in een weekend waar de Middellandse Zee met tropische stormen te maken heeft, en er in Medemblik met een steady windje drie en 15 graden gezeild kon worden is de keuze snel gemaakt!

Volgende Holland Regatta Club wedstrijd op 4 december 2011.

www.hollandregattaclub.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: