Transat Jacques Vabre: Cheminees Poujoulat heeft noodbaken geactiveerd

De passage van een krachtige depressie heeft alweer slachtoffers gemaakt in de Transat Jacques Vabre. Zowel PRB als Cheminées Poujoulat, beide Open60's, liepen averij op. PRB zet koers naar de Azoren. Aan boord Cheminées Poujoulat heeft Bernard Stamm het noodbaken geactiveerd. En de nacht die komt beloofd zo mogelijk nog zwaarder te gaan worden.

Aan boord van Cheminées Poujoulat begon de miserie met insijpelend water deze nacht. Hun positie was op dat moment ongeveer 130 zeemijlen ten noorden van de Azoren. Deze morgen rond kwart na 10 hebben Bernard Stamm en Jean François Cuzon na overleg met de koersdirectie beslist dat de situatie aan boord te gevaarlijk werd, de condities op zee in acht genomen. Ze hebben dan ook het noodbaken geactiveerd en een helikopter is onderweg om beide schippers op te pikken.

Vincent Riou heeft vanop zijn PRB laten weten dat het schot van het voorste zeilcompartiment is gebarsten. Gezien de windvoorspellingen voor de nacht die komt en de ruwe zee wil hij geen risico's nemen en gaan ze de boel deftig inspecteren aan wal, meer bepaald op de eiland Terceira van de Azoren. Daarmee staat de teller bij de opgevers op 12 !

Alle posities kan je hier live raadplegen.

Foto: © Alexis Courcoux

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: