Team Telefónica verstevigt leidersplaats in de Volvo Ocean Race (video)

Team TelefónicaTijdens de Inport Race in Alicante finishte Telefónica als laatste en in de V&A Waterfront Inport Race te Kaapstad eindigen ze na net geen uur zeilen op een eerste plek. Dit verstevigt hun Volvo Ocean Race leidersplaats in het algemeen klassement met 6 punten. Camper wordt knap 2de op 43 sec en krijgt er 5 punten bij. En 4 punten rijker op een 3de plek met een mooie reserve mast vinden we Puma 9 sec na Camper.

Puma net op tijd klaar
Puma welke pas woensdag in Kaapstad aankwam werkte rond de klok om de boot terug wedstrijdklaar te krijgen. En zaterdag morgen toen je Puma zag liggen, leek het alsof ze nooit een probleem hebben gehad. Puma lag zelfs even aan de leiding tijdens de Inport Race, maar betaalde de prijs toen ze een spi scheurden en moesten verder zeilen met een kleinere spi.

Ken Read:” We blew our kite at the leeward mark when we were leading and we had to take a chance and it didn’t work,”. “Iker gave us a bit of an opening and I put too much pressure in the kite so I will put my hand up to that mistake.
“It was good to be racing again. The boat did its part today and I think we let the boat down. We live to fight another day. We are on the podium and looking forward to tomorrow.”

Volgende stop is een geheime haven!
Op zondag 11 december starten de teams voor hun tochtje naar Abu Dhabi. De route is een beetje aangepast vanwege de mogelijkheid op ongewenste aandacht van bepaalde piraten in de Indische oceaan. De teams zullen naar een geheime haven varen alwaar ze op een transport schip gezet zullen worden welke hen naar de Sharjah kust zal brengen vanwaar ze hun race zullen verder zetten naar Abu Dhabi.

www.volvooceanrace.com
Foto: Marc Bow/Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: