KBYV zoekt… zeilers!

KBYVEnkele weken na de wereldwijde communicatiecampagne van het KBYV, waarbij ze de geïnteresseerde watersporters uitnodigde om middels een uit het stenentijdperk stammende formulier hun suggesties voor de titel van Yachtman, -vrouw, -belofte en –manager van het Jaar kenbaar te maken, is het weer alle hens aan dek bij het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond (KBYV).

U gelooft het nooit, maar tot nu toe vonden welgeteld 7 individuen of instanties de tijd om zich door het omslachtige formulier te worstelen, het af te drukken, in te vullen, in te scannen of via een bezoek aan het postkantoor om de nodige zegels en stempels, de dikke enveloppe op te sturen naar het verre Brussel. U dacht dat wij in 2011 leefden?

Hallo ClubRacer?
Dus wordt er dezer dagen waarschijnlijk zenuwachtig rondgebeld en gemaild naar de verschillende watersport verbonden, inclusief naar de baas van de Vlaamse Yachting Federatie (VYF), met de vraag om er wat vaart achter te zetten. Geef toe: om op basis van 7 inzendingen shortlists te gaan opstellen voor de 4 verschillende categorieën… da’s er wat over, niet?

Om ook U en andere Jannen-met-de-boot te bereiken en bij te peilen naar eventuele te nomineren zeilende Belgen, werd er schoorvoetend terug contact opgenomen met de meest gelezen zeilwebsite van de Lage Landen… “Willen jullie die oproep nog eens publiceren?”

ClubRacer is het idee van een Yachtman/Yachtvrouw-verkiezing al sinds 10 jaar erg genegen. Zo genegen zelfs dat we jaren geleden de hele sms-voting opgezet en uitgewerkt hebben, inclusief massa’s goede en gouden raad. Zomaar, gratis en voor niets. Om daarna koeltjes bedankt te worden zodat een secretaris-generaal met de pluimen kon gaan lopen…

Zeg het via ClubRacer!
Maar toch. Rancuneus zijn ligt niet in onze aard, omdat het over zeilers gaat natuurlijk. Wat hebben wij nu aan kitesurfers, hoe goed ze ook mogen zijn in hun discipline? Om het zieltogende KBYV in de nodige namen te voorzien, zorgt ClubRacer ervoor dat u in een oogwenk kan bijdragen tot de meest fantastische verkiezingsshow ooit.

Hoe? Wel, we maakten een simpel digitaal nominatieformulier, dat u kan bewonderen door HIER te klikken. Je hoeft enkel wat namen invullen in de verschillende categorieën (je moet ze niet allemaal in te vullen), dan op 'indienen' klikken en klaar is Kees (niet die van in Colijnsplaat want daarvoor hebben we een véél groter formulier nodig).

Het is zo gebeurd, uw werkgever zal het niet eens in de gaten hebben. Moeten wij u weer van stemadvies voorzien? Dan verwijzen we u naar ons ClubRacer archief, want helaas leven we in een klein land waarin steeds dezelfde namen opduiken.

De mama van Evi
Naast zilveren Evi kunnen we moeilijk kijken natuurlijk. Hopelijk verblijdt ze ons deze keer met haar aanwezigheid en moeten we weer niet eens op haar moeder kijken (hoe sympatiek ze ook is).

Hopelijk slagen de verschillende zeilfederaties die ons land telt er tegen volgend jaar in om eens andere dames richting internationale ereschavotten te sturen. Dan kunnen we de Yacht-vrouw erelijst eens van een andere naam voorzien. Tenzij ons Evi straks in Weymouth Olympisch goud haalt natuurlijk…

Bij de mannen zijn er de traditionele Bossynsen en Kleinjansen, maar vergeet ook niet de prestaties van Wasabi (Vincent Willemart) in de Fastnet (2de in haar klasse) en tijdens Spi Ouest (3de), of Moana (François Goubau) met een knappe 3de plaats in de Fastnet, of Général Tapioca (Philippe Pilate) die van erg ver (jachtwerf Vandamme) opklom tot een mooie tweede plek in de Half Ton Classics Cup…

Zeebrugge of toch Mady?
Ook het 49er duo Lefebvre-Janssens mag niet in de suggesties mankeren, zeker niet als ze straks in Perth toch nog een ticket voor de Olympische Spelen weten te bemachtigen.

Bij de Yachtmanagers stemt u best op de RBSC uit Zeebrugge, want wat die weer klaarspeelden met hun catamaran-festival deze zomer, wel … dat mag er zijn en dat moet zoals vorig jaar beloond worden. Als ze nu elk jaar zo’n wereldkampioenschap organiseren, wordt het wel wat eentonig.

Als outsiders mag u wat ons betreft graag denken aan Mady Fobert (Tour de France) die het wéér klaarspeelde om Belgische jeugd te laten proeven van een maand lang wedstrijdzeilen op hoog niveau met de Franse kustlijn als decor. Al 15 jaar lang beweegt zij telkens hemel en aarde om haar team ietwat presentabel aan de startlijn te krijgen Het Tour-parcours voor 2012 is al bekend, en Mady schuimt het land weer af op zoek naar steun. U kan haar die al geven.

Wat onze zeilende beloften betreft, daar mag u nu eens mee doen wat u wil zie. Suggereer desnoods het schattig dochtertje van uw zeilende buurman, of het zoontje van de buurvrouw die net zijn eerste zeilles achter de rug heeft, of de kleine Borghijs die tijdens de Antwerp Race op het schip van papa nauwkeurig de boeien telde…

Zodra de shortlist van het KBYV dan bekend is, zal ClubRacer u weerom van de nodige adviezen voorzien.

Yachtman , Yachtwoman, Yachting manager en belofte nominaties indienen doen we vanaf nu via digitaal nominatieformulier en dit voor 20 december 2011.

Reacties en commentaren via het ClubRacer Forum

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: