Huldiging Nederlandse medaillewinnaars WK zeilen Perth 2011

Huldiging Nederlandse medaillewinnaars WK zeilenHet vierjaarlijkse ISAF Wereldkampioenschap in de Olympische zeilklassen zit er op. De Delta Lloyd Kernploeg nam twee gouden en een zilveren medaille naar huis uit Perth, Australië. Een prestatie van wereldklasse.

Marit Bouwmeester en Dorian van Rijsselberghe hebben hun visitekaartje wederom afgegeven met een wereldtitel. Maar dat geldt ook Pieter Jan Postma met een zilveren medaille in de Finn klasse. Alle drie de topzeilers werden op 21 december in het zonnetje gezet in een volgepakte De Ruyterzaal in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam.

De Delta Lloyd kernploegleden werden toegesproken de voorzitter Hugo Snoekc van het Watersportverbond. Snoekc eerde de drie succesvolle zeilers en de voorzitter bedankte namens het Watersportverbond ook de families en de drie betrokken zeilverenigingen waar deze drie sporters lid van zijn en waar ze deze succesvolle zeil carrière zijn begonnen. Snoekc bedankte daarnaast ook de vele andere betrokkenen.

Manager merk en sponsoring Koen van Niftrik reikte namens Delta Lloyd de twee gouden medaillewinnaars een bonuscheque uit van €5.000,- Ook de bond kreeg een bonus van €5.000,- per gouden medaille als waardering voor deze gouden prestatie.

Met deze indrukwekkende medaillescore eindigde Nederland op een tweede plaats in de strijd om de ‘President of the IOC Cup’. Deze cup wordt uitgereikt aan het land met de meeste gouden medailles. Australië won die prestigieuze landencup met drie gouden medailles. Engeland pakte een enkele gouden medaille en werd daarmee derde achter Nederland. De Engelsen keerden wel huiswaarts richting London 2012 met het meeste eremetaal, te weten 1 keer goud, 4 keer zilver en 1 keer brons.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: