Live vanop de Last Tango in de Sydney Hobart Yacht Race

Sydney Hobart Yacht RaceYan Trouwen onze ClubRacer editor aan boord van de Salona 44 IBC Last Tango is dicht genoeg in de buurt van een gsm mast en kan ons enkele updates zenden van zijn avontuur in de Rolex Sydney Hobart Yacht Race. Momenteel zeilt hij ter hoogte van Tasman Island en rest hem nog 43.8 zeemijl tot de finish in Hobart.

"Tot hiertoe hebben we een bewogen ritje achter de rug. Qua wind viel het best mee, we hebben niet meer dan 40 knopen gezien. Maar de 'sea state' was ons iets minder goed gezind. Een bumpy zee maakte dat sommigen onder ons iets minder gegeten hebben dan anderen. Ik heb een aantal pakken mee om te testen, en die hebben hier nu hun doop wel gehad. We hebben ook het een en het ander stuk gemaakt, maar niets structureel. Een val gebroken, de mantel van de reeflijn stuk en een sluiting op iemand zijn hoofd gekregen (heeft hij wel zelf gedaan)."

"De boot hield mooi stand, en in de aan de windse stukken konden we mooi inlopen op de rest van onze klasse. We hebben 3de gelegen en we hebben 12de gelegen. Momenteel liggen we op 27 zeemijl van Tasman Island met 2 knopen wind terug in 3de positie in ORCI. Tasman Island moeten we dan ronden, dan is het Storm Bay 50 zeemijl oversteken en de 10 zeemijl Derwent river op om in Hobart te finishen."

"De boot stinkt verschrikkelijk (wij ook waarschijnlijk). Alles is nat in de boot van de vele zeilwissels, en dat zal aan het geurtje wel wat bijdragen denk ik. Buiten is het vrij koud, Kim heeft denk ik al haar lagen aan plus een fleece van mij. Maar.... wel een prachtige sterrenhemel, af en toe wat dolfijnen die goedendag komen zeggen en daarstraks deftig wat Albatrossen. Soit, we gaan wat verder spelen hier en zien dat we in Hobart geraken."

Yan Trouwen heeft ons nog een volledig verslag van de wedstrijd beloofd van zodra hij in Hobart gefinisht is.

http://rolexsydneyhobart.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: