Belgisch Optimisten team naar Opti Worlds in Nieuw Zeeland

Opti WorldsAstrid, Aurelie, Casper, Daan en Miel dat zijn de namen van de 5 Belgische Optimist zeilers die als het Belgian Worlds Team geselecteerd zijn om mee te doen aan het IODA World Championship 2011. Op eerste Kerstdag, 25 december, zijn ze samen met hun coach Filip Willemsn en begeleiders vanuit Parijs vertrokken naar Napier, Nieuw Zeeland waar het wereldkampioenschap wordt gezeild van 30 december 2011 tot en met 09 januari 2012.

Dit evenement vindt jaarlijks plaats en is de belangrijkste wedstrijd van het International Optimist Dinghy Association (IODA), waarvan 160.000 Optimist zeilers wereldwijd deel vanuit maken.
Een kampioenschap met het hoogste niveau van competitie op het gebied van het jeugdzeilen in de wereld. Bijna alle olympische zeilers hebben al tegen elkaar gestreden op dit kampioenschap. Elk land, lid van het IODA mag de 5 beste zeilers inschrijven.

In een zware strijd zullen jongens en meisjes het tegen elkaar opnemen in een vloot van ongeveer 240 boten uit 50 verschillende landen van de wereld.

Nieuw is dat dit jaar via een GPS tracking systeem de wedstrijden live gevolgd kunnen worden via internet. http://www.optiworldsnz.org.nz/gallery/gps

De zeilers, hun coach en begeleiders, kunnen gevolgd worden op hun blogsite met dagelijkse verslagen en foto's. http://belgianworldteam.wordpress.com/

Belgisch Optimisten team

Tekst: Nicolas Bongaerts, Voorzitter DOCB

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: