ISAF WK zeilen: Evi Van Acker aan de leiding in de Laser Radial

Laser RadialBelgisch' Laser Radial zeilster Evi Van Acker blikt op haar blog tevreden terug op de eerste dag van het ISAF WK zeilen in Australië. Ze won in de Laser Radial-klasse de eerste twee races in haar groep. Nochtans had ze tijdens haar voorbereiding een zware verkoudheid.

"De eerste dag van het WK zit erop en het was een lange dag, die begon met meer dan uur dobberen op het water in de zon, POOOH HEEEET!", kijkt de 26-jarige Oost-Vlaamse terug. "Het duurde een tijdje voor de wind zich settelde, maar tegen een uur of 2 gingen we na uitstel en een black flag dan toch van start met zo'n 8 tot 10 knopen wind. Buiten het eerste voor de windse rak deed ik het geweldig goed en werd ik eerste met een behoorlijke voorsprong."

"De wind nam toe tot 12-15 knopen voor de tweede race. Ik had niet echt een topstart maar ik hield vast aan het plan, deed gewoon m'n eigen ding, kwam als eerste rond de bovenboei en voer vervolgens heel hard van de rest weg. Twee eentjes met veel voorsprong, een hele goede start van het WK, ondanks dat ik nog veel last heb van mijn neus en keel. Zo zie je maar!"

www.perth2011.com
Bron: blog Evi Van Acker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: