Nieuw - Elvstrøm Sails Benelux

Elvstrøm Sails BeneluxDe Deen Paul Elvstrøm, 4-voudig Olympisch gouden medaillist, beëindigde zijn Olympische zeilcarrière meer dan 20 jaar geleden. Zijn droom en levenswerk, Elvstrøm Sails, is sindsdien levendiger dan ooit. Het gekende rode kroontje groeide uit tot één van Europa ‘s grootste zeilmakerijen, met als thuisbasis Denemarken. Nieuw is dat de zeilen van Elvstrøm Sails in België en Nederland worden verdeeld door professioneel zeilmaker Maxim Van Pelt.

Elvstrøm Sails Benelux staat in België haar klanten ter beschikking via een service loft in Antwerpen: 400m² ruimte en de nieuwste uitrusting garanderen een professionele service en dienstverlening.
In Nederland kan je Elvstrøm Sails Benelux vanaf 15 maart in Bruinisse vinden, één van de meest centrale jachthavens van de Schelde delta.

Zeilen geproduceerd in Denemarken

In de uiterst moderne zeilmakerij van Elvstrøm Sails te Denemarken ontwerpen en produceren enkele van 's werelds beste designers en zeilmakers dagelijks topkwaliteit zeilen voor zeiljachten en -boten over de hele wereld. De kunst om een perfect zeil te maken wordt bepaald door drie criteria: design, materiaal en vervaardiging.

Elvstrøm Sails te DenemarkenElvstrøm Sails te Denemarken

Elvstrøm Sails ontwerpt en vervaardigd haar zeilen met de hulp van uiterst moderne design software. Een juiste vertaling van alle details in de reële wereld is hierbij van het grootste belang. Dankzij Elvstrøm Sails’ Epex-technologie, komen designsoftware en realiteit een stap dichter bij elkaar.

Uniek vacuüm procedé

Bij het vervaardigen van Epex zeilen worden enkel de lichtste en sterkste materialen gebruikt om zo geoptimaliseerde laminaten te produceren. Tijdens het volledige productieproces worden de membranen in positie gehouden door een uniek vacuüm procedé.

In tegenstelling tot andere membraan zeilen, worden EPEX zeilen gelamineerd en gehard terwijl ze vacuüm getrokken worden. Enkel op deze manier is het mogelijk om een constante hoge druk te creëren van in het begin, de activatie van het proces tot en met de hoogste graad van hechting op het einde van het procedé. Het composiet wordt gelamineerd door gecontroleerd te verwarmen. Ultra zachte infraroodstralen doordringen gelijkmatig het membraan. Dankzij de vacuüm technologie, ontworpen door Elvstrøm Sails, voorkomt men krimp in de vezels en film. Kroon op het werk is een uitzonderlijk vormvast en stabiel EPEX membraan zeil.
Aldus ontstaat een 100% gelijksoortig laminaat zeil van hoge kwaliteit, uniek in de wereld.
Want wanneer we over performance cruising en/of racing praten, accepteren we geen enkel compromis. Al wat telt is snelheid en prestatie.

Uniek vacuüm procedéUniek vacuüm procedé

Uiteraard staat Elvstrøm Sails niet alleen bekend voor de Epex technologie, maar ook voor duurzame cruising zeilen. Gaande van een stabiel, UV bestendig dacron tot een Epex zeil met bijvoorbeeld dubbelzijdige taffeta om het meest vormvaste en duurzame zeil aan te bieden.

Zeilen voor cruising of racing

Elvstrøm Sails Benelux stelt een zeilgarderobe samen om uw cruising of racing wensen en eisen volledig te vervullen. Ieder zeil wordt op maat gemaakt volgens uw individuele vraag.

Elvstrøm cruising zeilenElvstrøm cruising zeilen

Aarzel niet contact op te nemen met Elvstrøm Sails Benelux voor verdere informatie of een vrijblijvende offerte voor uw toer- of wedstrijdschip.

Maxim Van Pelt

Elvstrom Sails Benelux - Oude Leeuwenrui 37 - BE-2000 Antwerpen - info@elvstromsails.be - +32 495 70 78 70

Elvstrom Sails Benelux - Jachthavenweg 71C2 - NL-4311 NC Bruinisse - info@elvstromsails.nl - +31 655 772 336

www.elvstromsails.be

Labels

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: