Nederlandse RS 500 Klassenorganisatie vliegt van de startlijn!

RS 500Nog meer klassenorganisatie nieuws! Ditmaal uit de hoek van het skiff zeilen, namelijk de RS 500. Volgens het zopas ontvangen persbericht is de oprichting van de RS 500 klassenorganisatie het resultaat van het grote aantal nieuwe boten in Nederland en Europa. De Nederlandse RS 500 Klasse bestaat uit gezellige en gemotiveerde zeilers met een voorliefde voor de sensatie van het skiff zeilen. De (inter-)nationale wedstrijdkalender van 2011 bestaat uit uitdagende en gevarieerde zeilevenementen met ongekende “socials” na de wedstrijden.

De gloednieuwe RS 500 klasse organiseert dit jaar prachtige evenementen. In Nederland wordt de klasse ondersteund door Magic Marine met trainingen door professionals en ondersteuning bij evenementen door het hele land. Daarnaast is de RS 500 klasse een verlengstuk van de internationale klasse en zo wordt het mogelijk om betaalbaar op de mooiste venues van Europa te racen en socializen met al onze nieuwe vrienden uit Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italie en Frankrijk.

Aantrekkelijke zeilevenementen:
Hoofdevenement dit jaar is het WK RS 500, dat wordt georganiseerd van 15 t/m 20 augustus in Weymouth (UK) op het Olympisch water van de Spelen van 2012. Hoogtepunt in Nederland zal het eerste Nederlandse Klassenkampioenschap RS 500 worden gehouden tijdens de Zuiderzee Regatta, georganiseerd door de KNZ&RV te Muiden in September.

In 2012 bestaat het programma uit deelname aan de North Sea Regatta, EuroCup in Riva del Garda en de Worlds in Sweden. Met veel plezier en enthousiasme ziet de Nederlandse RS 500 Klasseorganisatie de verwachte groei, in competitie en aantal boten, van de komende twee jaar tegemoet.

Leaseconstructies mogelijk:
In samenwerking met RS Sailing, de Nederlandse importeur Aquavitesse en supporter Magic Marine komt er een aantrekkelijke aanbieding voor nieuwe leden. Voor een mooi bedrag wordt het mogelijk om een jaar lang een boot tot je beschikking te hebben. Vooral voor zeilers die het zeilen in de RS-500 eerst een jaar willen proberen voordat ze tot aanschaf overgaan kan dit interessant zijn. Op de HISWA-stand van het KNWV in de RAI van 1-6 mrt kan de klasse hier alles over vertellen.

De RS 500 boot:
De RS 500 is ontworpen als ongecompliceerde, zeer snelle en attractieve eenheidsklasse. RS noemt het de boot met de beste performance per euro. En dat lijkt niet onterecht! De grote gennaker en trapeze maken de boot interessant en snel om te varen en de aanvangsstabiliteit zorgt voor een comfortabel gevoel. (Dit in tegenstelling tot vele andere skiff-achtigen).

Internationaal ontpopt de RS 500 zich als ideale boot voor de jonge volwassenen. Starters en studenten zijn op zoek naar een attractieve en betaalbare boot om mee te varen en hebben deze in de RS 500 gevonden. De RS 500 is dé boot voor de sportieve zeiler, die op zoek is naar een opvulling voor het gat tussen de Olympische klassen en de lokale klassen.

Wedstrijdkalender RS 500:

14/15 mei Dutch International GP Event, Bruinisse
28/31 mei RS 500 EuroCup 2011, Carnac, France
25/26 jun Multi Class Event, Workum
16/20 aug RS 500 Worlds 2011, Weymouth, United Kingdom
2/4 sep Zuiderzee Regatta (NKK), Muiden
17/18 sep Open Dutch Skiff Trophy, Bruinisse

Samenstelling bestuur Nederlandse RS 500 Klassenorganisatie:

Frank van Leeuwen - Voorzitter
Stephanie Grootscholten - Secretaris
Sjon Grobbee, - Penningmeester
Nick van Alphen - Wedstrijd, Sponsoring & Ontwikkeling

http://irsca.rssailing.net/
Foto: © Urban Böcker

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: