China gaat windowshoppen

AC 45 catamaranAfgelopen dinsdag hebben in Auckland (NZL) twee vertegenwoordigers van het voormalige Chinese America's Cup team een korte zeiltest gehad met de AC 45 catamaran. Dit versterkt het vermoeden dat China een zeer plausibele Challenger kan zijn voor de volgende Cup. De tijd die teambaas Thierry Barot en ontwerper Yann Dabbadie aan boord hebben doorgebracht was vrij kort maar lang genoeg voor een positieve impressie.

"The boat is very well balanced, a very safe design that is great for teams without much experience," vertelde Dabbadie na zijn observatie. "It's very basic and very easy to handle - a very good first step."

Ook van America's Cup veteraan Barot, die bij Team China hoorde tijdens de 32ste America's Cup, krijgt de AC45 zijn goedkeuring: "It's magic. It's impressive on the water. There is so much power yet it is so safe. I really think it will be exciting for public and media."

Barot en Dabbadie zullen vandaag na 3 dagen onderhandelen met de America's Cup organisatie, inclusief regatta directeur Iain Murray, Nieuw Zeeland verlaten. Barot hoopt snel te mogen starten met de training van het Chinese America's Cup team.

Wordt vervolgd.

Foto © Gilles Martin Raget

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: