Wallycento wordt nieuwe Wally eenheidsklasse

  • Author: Ice
    Date: vr, 11/02/2011 - 14:18
    Tags:

WallycentoVia SuperYachtTimes.com komen we te weten dat de Monegaskische jachtenbouwer weer met iets nieuws komt. Niet zo spectaculair als we van hen gewoon zijn maar toch leuk voor onze zeilwereld. De Wally werf heeft op verzoek van de eigenaren, omdat ze naar eigen zeggen niet leuk tegen tegen elkaar konden racen, een 100 voets klasse getekend die gaat luisteren naar de naam Wallycento.

Wablieft, een eenheidsklasse van 100 voet?
Ja het wordt een 100 voeter in een boxrule met de dimensies: lengte (30-30,48 meter), breedte (6,5-7,2m), diepte (vaste kiel: 5m, lifting kiel: omhoog 4,5 meter – omlaag 6,2 meter) en een waterverplaatsing van (45-50 ton).

Dat de nieuwe Wallycento zeiljachten geen pur sang racers worden kunnen we afleiden uit een aantal verplichting aan boord: er zal een quota worden opgelegd voor het aantal hutten, airconditioning wordt verplicht, alsook koelkasten, watermaker, geluidsinstallatie,...enz. Ook de binnenafwerking zal voldoende luxe moeten hebben. Hoe dat allemaal gedefinieerd gaat worden is nog af te wachten.

Goed nieuws is dat Wallycento niet exclusief door Wally moet gemaakt worden, maar ook elders gebouwd mag worden door Wally geselecteerde jachtwerven en ontwerpers. Zo zijn eigenaars vrij om hun Wallycento te personaliseren naar eigen smaak.

Volgens de laatste berichten zou Wally al in het finale stadium van onderhandelingen zitten voor de oplevering van 2 Wallycentos in 2012.

www.wally.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: