Zeilwedstrijd verloopt voor Hans Esseveld anders dan gepland

Hans EsseveldVia de reddingsberichten van de KNRM komen we te weten dat de reddingboot Oranje afgelopen zondagmiddag omstreeks 13.00 uur gealarmeerd werd voor een omgeslagen zeilboot op het Veerse Meer ter hoogte van Geersdijk. Er was haast geboden want binnen de 10 minuten waren de vrijwilligers van het reddingstation Veere aan boord en voeren ze uit naar de opgegeven positie.

Ter plaatse werden de onfortuinlijke zeilers aangetroffen bij hun omgeslagen kajuitboot KRIJGER (Lanaverre 520). Via een passerend jacht waren niet alleen de KNRM, maar ook de havenmeester van Wolphaartsdijk gewaarschuwd. Die was ook ter plaatse gekomen met een motorboot en had de zeilers inmiddels aan boord genomen.

In onderling overleg werd besloten dat de havenmeester met één van de watersporters naar de haven zou varen en dat schipper Hans Esseveld (NED) zou assisteren bij het bergen. Hierna werd het zeilbootje rechtgetrokken en met behulp van een pomp leeg gemaakt. Hierbij kregen de redders nog hulp van een vaartuig van Rijkswaterstaat, die hun grote pomp ter beschikking stelde. Hierna kon het bootje naar Wolphaartsdijk worden gesleept.

Een kleine manoeuvre-fout tijdens de winterzeilwedstrijd van de WSVW was het gevolg van het omslaan. Maar door de uitstekende zeilkleding waren de zeilers volgens de KNRM toch beschermd tegen het ijskoude water en de koude wind op het Veerse Meer.

Bron: KNRM

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: