Eerste inschrijving voor de Vendée Globe

Vendée GlobeDe Franse zeiler Jean-Pierre Dick uit Nice (FRA) is als eerste ingeschreven voor de “Holy Grail” van het zeilen. Hij deed dit wel op een heel originele manier: namelijk aan boord van zijn Virbac-Paprec 3 in de buurt van Tasmanië terwijl hij en co-schipper Loïck Peyron aan de leiding zeilen tijdens de Barcelona World Race.

Jean-Pierre Dick vertelt ons: "The Vendée Globe means a lot to me. It's a part of my life. I decided to change my life to take part in this race. After taking part twice, I have got used to it and now I want to win it."

"Since 2002 with my team and partners, we have spent a lot of time and effort on trying to win this Holy Grail of racing. Obviously, the next race is going to be important, as it is likely to be my last attempt. So, that is why I'm trying to get everything on my side to reach my goal."

Derde poging

Jean-Pierre Dick is één van de grote namen van het double-handed IMOCA zeilen, na het het twee maal winnen van de Transat Jacques Vabre en de eerste editie van de Barcelona World Race waar hij in de tweede editie ook een dominante koppositie bekleed met zijn laatste VPLP-Verdier ontwerp gebouwd in Nieuw Zeeland.

In de Vendée Globe van 2004-2005 werd Jean-Pierre nog zesde en in de laatste editie sloeg het noodlot toe en moest hij gedwongen opgeven na een gebroken roer.

Jean-Pierre Dick ziet de Barcelona World Race dan ook als de perfecte voorbereiding voor de Vendée Globe, welke zijn laatste poging wordt om deze ook op zijn naam te schrijven.

www.vendeeglobe.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: