Extreme Sailing Series countdown

Nog 5 dagen wachten en de Extreme Sailing Series knallen weer van onze schermen. Wereldkampioenen en zeilrecordhouders zullen het vanaf 20 februari in Muscat, de hoofdstad van Oman, opnemen tegen Olympische zeilers en America's Cup veteranen. Het belooft een “battle of the titans” te worden als we de crew line-ups bekijken en het ziet er naar uit dat de 2011 editie de meest competitieve gaat worden met 11 uitzonderlijk goed bemande Extreme 40's in de race.

Onder de teams vinden we klinkende namen terug: Artemis Racing, Alinghi, Groupe Edmond De Rothschild, Luna Rossa, Niceforyou, Oman Air, Red Bull, Team-Extreme, Team Gac Pindar, Team New Zealand en The Wave Muscat (winnaars 2010).

9 Evenementen werden geconfirmeerd voor het 2011 seizoen en ze brengen ons in bijna alle uithoeken van onze planeet: Noord Amerika, Europa, Midden Oosten en Azië.

Onder de bemanningen, die 15 nationaliteiten herbergt, vinden we de ervaringen terug van:

 • 29 keer de Olympische Spelen
 • 12 record-brekers/houders
 • 97 wereldkampioenen
 • 11 rond de wereld zeilers
 • 69 gezeilde America's Cups
 • 4 keer Olympisch goud
 • 2 keer Olympisch zilver
 • 2 keer Olympisch zilver

Een Extreme Sailing Series die ons dit je jaar het nodige spektakel gaat brengen. Te volgen via onze voorpagina en onze Sail TV player.

www.extremesailingseries.com

Labels

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: