Datum Race of the Classics for Young Professionals editie 2011 bekend

Race of the Classics for Young ProfessionalsDe datum van de Race of the Classics for Young Professionals editie 2011 is bekend: dinsdag 18 oktober t/m zondag 23 oktober. De aftrap zal plaatsvinden in Rotterdam op dinsdagavond met een spetterende kickoff-party. De volgende ochtend, woensdag 19 oktober, zal de start plaatsvinden vanuit de Veerhaven in Rotterdam. In de daaropvolgende dagen zal de BV Young Professionals op de Noordzee strijden om de felbegeerde YP-cup. Op zondag 23 oktober zal de finish plaatsvinden op het IJ in Amsterdam alvorens de ‘zeilers’ zich opmaken voor de prijsuitreiking en het eindfeest!

Het behoud van het varend erfgoed, kennismaking met de traditionele zeilvaart en Young Professionals met elkaar in contact brengen zijn de verschillende doelstellingen van de Stichting Race of the Classics.

De Race of the Classics voor Young Professionals wordt ieder jaar door ruim 700 jonge talenten gevaren aan boord van 24 klassieke zeilschepen in allerlei soorten en maten. In de volksmond “De REES” bestaat sinds 2006 .

De Young Professionals, werkzaam bij toonaangevende (inter)nationale bedrijven, nemen deel aan een echte zeilrace op de Noordzee. Sinds enkele jaren vertrekt de vloot vanuit de historische Veerhaven te Rotterdam. Doel is een oversteek naar Ipswich, echter bij slecht weer kan de vloot uitwijken naar Den Helder of Brugge. Uiteindelijk finisht de vloot via IJmuiden op het IJ in Amsterdam waar het evenement wordt afgesloten met een spetterend eindfeest.

Zeilervaring is niet nodig. Onder de bezielende leiding van de schippers ervaren de bemanningsleden, in dit geval de Young Professionals, hoe het er op een zeilschip op de Noordzee aan toe gaat. Om de Race of the Classics for Young Professionals te verwezenlijken wordt er door 12 enthousiaste Young Professionals, met affiniteit voor organiseren, zeilen en veel gezelligheid, een jaar lang hard gewerkt. Daardoor is het evenement inmiddels uitgegroeid tot de grootste zeilrace op klassieke zeilschepen.

www.rotcyp.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: