Rolex Fastnet Race 2011 is volzet!

Rolex Fastnet RaceDe inschrijvingen voor één van de meest populaire offshore zeilwedstrijden werden op op zondag 9 januari 2011 geopend en de Rolex Fastnet Race organisatie kon na 24u al 100 deelnemers tellen. Die trend zette zich verder in de volgende dagen en na week stond de teller op 250 zeiljachten, terwijl het maximum aantal op 300 staat. Na 10 dagen was de Rolex Fastnet Race 2011 volzet, een record werd verbroken.

De eerste officieel ingeschreven boot was Fred Mundles (GBR) X-332 “Mardy Gras”, en dit nadat de online inschrijvingen slechts 50 seconden geopend waren. Hopelijk kan hij even snel zeilen als hij kan typen.

Bij de vroege vogels zitten ook twee high-profile canting keelers, ICAP Leopard en Rambler 100, welke zullen strijden voor de line honours. Mike Slade’s ICAP Leopard en George David’s vorige Rambler hadden een soortgelijk gevecht in de Fastnet van 2007.

Voor diegene die niet ingeschreven geraakten, niet getreurd er is een wachtlijst: http://remus.rorc.org . Er zijn geen garanties maar volgens de organisatie zullen 10% van de reeds ingeschreven boten niet deelnemen.

http://fastnet.rorc.org/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: