Aftellen naar de Van Uden Reco Stellendam Regatta 2011

Van Uden Reco Stellendam RegattaDe Van Uden Reco Stellendam Regatta is dan ook in 2011 wederom de grote seizoensopener. De wedstrijden worden uitgeschreven voor IRC/ORC, eenheidsklassen zoals onder andere Swan 45, J-22, J-24, J-80, X-35, Maxfun25, First 31.7, Laser SB3, Melges en Beneteau 25 en wederom ook voor ongemeten schepen. Er wordt gezeild op zaterdag 23 en zondag 24 april.

De IRC/ORC schepen varen samen met de X35 en Swan 45 een trapezium baan met inner- en outerloop. De organisatie is erg blij dat de wedstrijdleiding bij de zelfde ploeg ligt als het vorig jaar (Max Behrend en Marcel Hanenberg).
De eenheidsklassen varen upwind/downwind banen, waarbij de wedstrijdorganisatie onder leiding van Peter de Jeu probeert voor alle klassen vier wedstrijden per dag te varen.

De ongemeten kajuitjachten varen een zogenaamde pursuitrace (Kerstrace start). Een pursuitrace is een wedstrijd waarbij de gecorrigeerde tijd van te voren verrekend is. Het langzaamste schip start als eerste, het snelste schip als laatste. Wie het eerst de finishlijn passeert heeft gewonnen. Voordeel van dit systeem is dat er maar een of twee schepen tegelijk starten, ideaal voor beginnende wedstrijdzeilers of diegene die met het hele gezin een leuke dag op het water wil hebben.

Ook dit jaar kunnen de zeilers, dankzij de hoofdsponsors Van Uden en Reco weer een mooi programma verwachten. Gedurende dit weekend liggen de deelnemers gratis in Marina Stellendam, de week ervoor en erna voor half geld. Dolphin Maritime zorgt voor alle rubberboten voor rescue en pers. Na een dag wedstrijden varen is er voor de zeilers een gezellige borrel. Natuurlijk zal de traditionele gebakken vis ook dit jaar niet ontbreken. Met dank aan de gulle medewerking van de Noordzeekotters SL-42, OD-8 en GO-28 . Na de borrel worden verschillende soorten eten kosteloos aangeboden aan de deelnemende zeilers. Er zullen meerdere foodplaza’s worden ingericht. Natuurlijk zal de avond swingend worden afgesloten!

Inschrijven is uitsluitend online mogelijk op www.vanudenreco.nl
Nog meer info: Van Uden Reco Stellendam Regatta

Foto © Qua Media

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: