Australië tekent voor de America's Cup

Team AustraliaVoor het eerst in 10 jaar heeft Australië weer een zeilteam in de competitie naar de oudste sport trofee ooit, de America's Cup. Met hun fameuze overwinning in 1983 en 7 deelnames is Australië op America's Cup vlak zeker geen onbekende. Alsook is Australië de laatste jaren steeds een goede leverancier van zeilers en technisch mensen geweest aan America's Cup teams over de ganse wereld, aan ervaring niks tekort.

Team Australia zal als uitdager de rangen vervoegen met: Aleph (FRA), Artemis Racing (SWE), Energy Team (FRA), Mascalzone Latino (ITA), Team Australia, en een nog onbekend team. Het Amerikaanse ORACLE Racing, is de verdediger van de Cup.

Meer nieuws met onder andere de officiële aankondiging van de uitdagende Australische jachtclub zal binnenkort vrijgegeven worden. Zie ook http://ausac34.com.au/

www.americascup.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: