Zeilmeisje Laura Dekker nog steeds in beweging

Laura DekkerVoor diegene die zich afvragen of Laura Dekker (15j.) nog steeds rond de wereld aan het zeilen is om daarna betiteld te worden als “jongste solozeiler rond de wereld” is het antwoord ja, euh..., een soort van rond de wereld gaan dan toch,… want ze komt straks even terug naar huis, in een vliegtuig!
Volgens Laura Dekker mag dit geen afbreuk doen aan haar recordpoging. “Ik ben niet bezig met het non-stop solorecord rond de wereld zeilen en alleen ik kom over. Guppy, mijn zeilboot, blijft gewoon op zijn plek” vertelt ze aan de Nederlandse krant het Algemeen Dagblad.

Zeilmeisje Laura Dekker komt terug naar 'homeland' om daar het jeugdpaviljoen van de watersportbeurs HISWA te openen. Laura zal daar korte presentaties geven over haar wereldreis.

“Ik ben vorig jaar als bezoeker op de Hiswa geweest en nu mag ik er zelf een rol spelen. Het is hartstikke leuk om telkens te merken hoe mensen in mij en mijn reis geïnteresseerd zijn. Daarnaast vind ik het fijn om straks weer heel even in Nederland te zijn. Al zie ik op tegen de kou.”

Laura bevindt zich op dit moment voor een paar weken gezelligheid op Bonaire. Haar opa en oma zijn nu op bezoek en over een week volgen haar vader en zusje.

Na haar HISWA bezoek wil Laura naar de San Blas-eilanden zeilen, in de buurt van Panama. ,”Ik wil perse begin april door het Panamakanaal varen. Anders moet ik daarna te hard doorvaren om gunstige wind te houden.”

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: