WK zeilen 2014 niet naar Nederland!

Het ISAF WK zeilen 2014 gaat niet naar Den Haag (NED). De internationale zeilfederatie (ISAF) wees de organisatie toe aan Santander, Spanje. Behalve Santander en Den Haag waren ook Kingston (Canada), Pomerancia (Polen), Aarhus (Denemarken), Qingdao (China) en Busan (Korea) in de race voor de organisatie van het grootste zeilevenement in Olympische klassen ter wereld.

Het ISAF WK zeilen wordt één keer in de vier jaar gehouden en alleen de beste zeilers in alle Olympische klassen worden daarvoor uitgenodigd. Het is het grootste en, sportief gezien, het meest belangrijke zeilevenement op de Olympische spelen na. Het laatste WK vond plaats in Cascais (Portugal) in 2007. In december 2011 wordt het ISAF WK in Perth (Australië) georganiseerd en in 2014 gaat het ISAF WK dus naar Santander aan de Noord-Spaanse kust.

Sportwethouder Karsten Klein was uiteraard teleurgesteld dat de organisatie van de WK-zeilen 2014 aan Den Haag voorbij gaat. “Laat ik om te beginnen Santander feliciteren met de toewijzing van de organisatie. Dat wij het niet zijn geworden is natuurlijk heel teleurstellend. Wij hebben naar mijn mening een heel compleet bid gedaan en een succesvolle presentatie gehouden in Southampton. Den Haag blijft de zeilstad van Nederland, dat zullen we ook de komende jaren laten zien.”

Hugo Snoekc Voorzitter van het Watersportverbond was eveneens teleurgesteld. “Den Haag is onze ogen de ideale plaats voor het organiseren van het ISAF WK 2014. We hebben het afgelopen jaar met het Delta Lloyd WK 470 in Den Haag laten zien dat we grote topzeilevenementen succesvol kunnen organiseren. En wat te denken van de jaarlijkse Delta Lloyd North Sea Regatta. Een zeilspektakel van de bovenste plank. Daarnaast maakt de aanwezigheid van het recent geopende Internationale Topzeilcentrum en het InnoSportLab zeilen deze locatie uitermate geschikt voor het ISAF WK 2014. Kortom we hadden een heel goed bid. Maar we hadden ook geduchte tegenstanders in deze competitie. De keuze van de ISAF is nu gevallen op Santander dat ik op deze plaats wil feliciteren met de uitverkiezing.”

www.sailing.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: