Winterwedstrijden Drimmelen - spanning in bijna alle klassen voor de overall prijs

Winterwedstrijden DrimmelenWat een heerlijk kruisrak afgelopen zondag met een ijzige oostenwind van 15 tot 18 knopen. Voor de Farr 40 klasse te weinig bemanning maar dat mocht de pret niet drukken. We konden mooie gevechten zien op de wedstrijdbaan waarbij de start al reden genoeg was om er eens goed voor te gaan zitten. Ook hier de stroming en wind richting de brug, echter geen pijlers om af te stappen. Iedereen zwemvest aan en gaan voor die lekkere fles wijn van de Branding.

Met veel boten op de lijn was het prachtig om te zien hoe iedere klasse op zijn manier een goed plaatsje probeerde te bemachtigen op de lijn. Met name in de eenheidsklassen J/22 en Cork 1720 was mooi te zien dat er de hele winter een easy start was geweest. Nu was het opletten geblazen en positioneren.

In VJ B was Ron Blaas de klasse de baas en bleef hij gedurende de ruim 3 uur varen het meest koel. Jack de Been moest passen en werd 2e. Veel spanning met nog twee potjes en geen aftrek. Het lijkt hier een beetje op de dragon gold cup……beide nu op 8 punten overall. In VJ B nieuwe oude bekende aan de top. Peter Kreijsig en Kees van Gorp, één en twee. Nico Karper en Twan Vogel die aan de leiding gaan overall waren drie en vier maar dan ook maar net.

In ORC B toch weer Koen Salden met zijn X79, de jongens varen stabiel en maken te weinig fouten om als concurrent in de buurt te komen. In ORC A, weer JPH al was het deze keer Geintje van Frits van Dijk die hier tweede werd. Mooi om te zien dat er meerdere boten knokken om plaats twee. JPH is een maatje te groot. Kop ontving dan ook wederom een xl maatje shirt als 1e prijs.

In de J/22 klasse blijft de ongenaakbare J/22 van Blewanus bovenaan staan. Het wordt eigenlijk weer eens tijd dat deze bemanning eens kijkt naar een andere klasse. Zo´n Cork zou Ad daar ook iets kunnen klaarmaken? Ieder geval wel meer ruimte in de kuip…

In de Cork 1720 een overwinning voor EyeLove Racing van Koen van Gils. Het blijft stuivertje wisselen met syndicaat Pretraket maar een mooie overwinning. Na de start waar beide Cork´s te vroeg weg gingen bij de pin werd in ijzig tempo de achterstand goedgemaakt. Beide kwamen 2 en 3 boven al vandaar de jacht op Zeilmakerij.com werd ingezet. Deze hadden een slechte gennaker set en werden direct verwezen naar plaats 3. De Help van Jacco Huygen en kids van wsv Biesbosch miste de beneden boei en leverde een 4e plaats af en moesten derhalve de overall inspiratie even in de kast zetten. De Zelius van Hans Vermeer maakte aanspraak op plaats drie.

Volgende Winterwedstrijd Drimmelen op 13 maart, spanning in bijna alle klassen voor de overall prijs!

Meer info: Winterwedstrijd Drimmelen
Foto: Sandra Smulders
Tekst: Tjerk van Loenhout

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: