Rambler 100 breekt Caribbean 600 Monohull record

Rambler 100Dat het maxi zeiljacht Rambler 100 potten ging breken hadden we enigszins al aangekondigd in onze Rolex Fastnet Race aankondiging. George David's 'canting keel speed machine' Rambler 100 passeerde vanochtend de finishlijn in Antigua met een gezeilde tijd van 1 dag 16 uur 20 minuten en 2 seconden. Rambler 100 verbetert hiermee het Caribbean 600 Monohull race record met bijna 4 uur dat destijds werd neergezet door zijn rivaal Mike Slade met de ICAP Leopard.

Twee van 's werelds meest imposante racejachten hebben tijdens de 600 zeemijl een nek aan nek race geleverd in het gevecht naar de finishlijn. Dit was de eerste keer dat deze 2 maxi's het tegen elkander opnamen.

32 andere zeiljachten, uit 15 verschillende landen, zijn op 21 februari de Caribbean 600 gestart.

Onder de deelnemers bevinden zich ook 2 Nederlandse zeiljachten: Tonnerre de Breskens 3 (Kerr 46) die nog 212,7 zeemijl voor de boeg heeft en de 40 meter lange schoener Windrose Of Amsterdam met nog 192 zeemijl te gaan.

http://caribbean600.rorc.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: