First 31.7 klasse gaat opnieuw matchracen

First 31.7De First 31.7 matchrace wedstrijden op zondag 13 maart zijn een mooie variant op de maandelijkse Grevelingen cup winterwedstrijden waar momenteel 16 First 31.7's aan deelnemen. Wedstrijdleider is Andre Vermaat en die heeft inmiddels aangetoond dit soort evenementen prima te kunnen organiseren.

Om 10u00 begint de briefing in le Bateau. Daar zal de wedstrijdindeling, de regels, de bijzondere bepalingen en het tijdschema worden gepresenteerd en toegelicht. De jurering zal geschieden vanuit volgboten.

De start zal in de havenkom zijn. Daarna een stukje naar buiten. De finish is afhankelijk van de wind en zal zo mogelijk ook in de havenkom zijn. Zo hebben toeschouwers optimale kans om het spektakel te volgen.

In principe gaat de organisatie uit van maximaal 6 boten. Die zullen in het volgende schema tegen elkaar varen:

  • In de voormiddag varen alle schepen 1:1 een race tegen elkaar, totaal dus 5 races.
  • Per race zijn er 2 x 2 boten in de baan die 5 min na elkaar starten/finishen, dit betekent dat er van 11u00 tot 13u00 vrijwel continu gezeild zal worden.

Na deze eerste manche, waarin alle boten eenmaal tegen elkaar hebben gezeild, wordt er een pauze gehouden om een kop soep te nuttigen in Le Bateau.

  • Rond 14u30 worden de finales gezeild voor plaatsen 1 tot 3 en plaatsen 4 tot 6.
  • Daarna volgt de prijsuitreiking.

We streven er naar om uiterlijk 16u00 klaar te zijn met de wedstrijden. De organisatiekosten worden gedragen door de First 31.7 klassenorganisatie. Meer informatie kunnen je vinden via de website www.first317.nl

Misschien een idee voor een dagje uit? Als toeschouwer kun je alles volgen van op de oever. Tot 13 maart?

Tekst: Jan Sanders, Voorzitter First 31.7 Klassenvereniging Nederland

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: